lördag, mars 31, 2012

Moss-koftan

Wohoo, vad jag är nöjd med den här! Den är superskön och i min absoluta favvo-färg. 11 nystan Noro Kureyon 260 i en julklapp till mig själv är en av mina bättre idéer. Det gick åt ca 470 gram.
Modellen är till största del hemmasnickrad, men inspirationen hittade jag här. Någon (jag har glömt vem) har bloggat om att hon brukar skölja upp stickat och sen centrifugera i tvättmaskinen. Kureyon blir väääääldigt mjukt och fluffigt av den behandlingen.
Slätstickad med moss-stickade muddar, krage och en bred knappslå. I en virkad kant av fasta maskor runt framkanter och krage gjorde jag knapphål av luftmaskor till kokosknapparna inhandlade på Stoff & Stil i Malmö.
Jag gillar inte för långa ärmar (de blir bara förstörda på jobbet). Å andra sidan kan det bli lite dragigt om man väljer att ha koftan under täckväst utomhus. Av garnet som blev över stickade jag ett par pulsvärmare. Med hål för tummen går de också att använda som halvvantar.

12 kommentarer:

Iréne JB sa...

Väldigt snygg! Gillar det där med inte hellånga ärmar utan förlänga med pulsvärmare. Bra idé som jag kanske snor någon gång :)

Ullhärvan sa...

Ser att du är redo både för påsken och våren! Koftan är jättesnygg! Håller med om att långa ärmar är jobbiga. Glad Påsk till dig också!

Garnhumlan sa...

Supersnygg. Tycker också om Kureyon, och grönt är alltid rätt!

Pernilla sa...

Mosstickning är bara så fint.

Myggan sa...

Supersnygg!
En lite fråga, smygbantar du utan att tala om det för storasyster? =)
/Syster Yster

Sunna sa...

alltså passar dig som ett smäck, håller mes syster, du ser riktigt fräsch ut

myzpyz sa...

sååå snygg, ja koftan oxå :)
kramar o kärlek

kråkspark sa...

Den var riktigt snygg. Kul med omlottgrejen!

Emilia sa...

Jättesnygg - en kofta att vara helnöjd med!

Anita sa...

Jättesnygg kofta! Och vilken bra idé med pulsvärmarna!

Missen sa...

Mysig tröja, ska nog börja med min röda i påsk/Marie

Manduzana stickar sa...

Åh, vilken snygg kofta!