fredag, november 18, 2011

Märk-värdigt

Min bästaste textil-kollega M bär ofta fantastiskt fina ulljackor och ullkappor med härliga tryck på. Hon köper dem av en kompis som stickar (på jätte-rundmaskin) ylletyg, tvättar och syr olika plagg av det tovade tyget. Hon är så duktig att en av hennes fina Grenverk-jacka hamnat på frimärke. 
Vilka härliga frimärken! Jag tänker köpa dem och spara på väggen. T o m mannen tycker de är fina (mest sockorna) och han är då inte mycket för stickat... Vill du köpa jackan? Christina Edursdotter säljer dem bl a på Lisebergs julmarknad där du kan träffa góa M den 3:e december. 

9 kommentarer:

Pernilla sa...

Jag fick frimärkena idag av maken.

Myggan sa...

Min "andra halva" höll på att storkna när han såg dem.... Tycker det är fint att vi sticknördar får ett "eget" frimärke.
Syns imorgon!
/Anna

Missen sa...

Jag har provat en sådan jacka de är underbara, men kassan har ine tillåtet mig en sådan/Kram Marie
P.s ha en mysig pysselhelg

Pysselfarmor sa...

Det är fantastiskt vackra frimärken...och jag vet att "Marias garnhändelser" är stickerskan av de randiga sockorna.
Det är nog bäst att rusa iväg och köpa de här frimärkena innan de tar slut. ;-))

Ha en underbar helg!//Gun

Y sa...

jackan är suverän. Jag har haft min i något år utan att det blivit en noppa. Roligt med så mkt igenkänning

Sunna sa...

wow vilken ära att få ett eget frimärke, jag höll på att spricka av stolthet när jag var med i en bok, tänk då ett frimärke

Maria sa...

De är så himla fina!! Det är nästan så man blir sugen på att köpa de bara för att spara de :)

Jag fick mönstret och har börjat på de fina vantarna. Tack! Jag har bara en liten fråga. Det står att man ska lägga upp med mönsterfärgen och sen sticka enl diagram men för mig är mönsterfärgen det svarta i diagrammet med det betyderju att man byter färg vid picotkanten.

Ia sa...

Tack för att du skrev om och länkades till kapporna! Nu har jag bestämt mig att gå ner 50kg i vikt och sedan belöna mig själv med världens finaste kappa!

Ia sa...

Anundsjuk behöver du inte bli, för någon egen stuga har vi inte. Men vi har glädjen att få låna en nästan vi vill (förutom på sommaren). Men jag är så fantastiskt glad att jag hittat en karl som kommer ifrån öa så att jag har en ursäkt att åka dit ofta!
Den bruna lilla klänningen kan säkert göra sig fin som tunika! Jag kanske skulle göra en matchande till mig?!