måndag, augusti 15, 2011

Warszawa-rutor

Sent i går kväll kom vi hem från Warszawa. Det blev långt ifrån den resan vi trott, men helt okej ändå. Polen överträffade mina förväntningar och visade sig från en härligt solig sida. Med i packningen fanns en stickning för brottar-läktaren och en virkning för flygplansåkning. 2 nystan Fame trend ska bli en sjal så småningom.
2 säkerhetskontroller och 3 olika flygningar klarade jag, men på 4:e flygningen undrade en upprörd flygvärdinna hur jag fått med virknålen. Jag erbjöd mig att stoppa ner den i väskan, men det behövdes inte. Dock upplyste hon mig syrligt om att de farliga passagerarna - jag undrar var de satt - kunde ta min virknål (av trä) och skada andra med. Att min dotter satt och skrev med en penna av metall uppmärksammade hon inte...  

9 kommentarer:

Linda sa...

Så galet med virknålen! Ibland undrar man hur de tänker. Jag har också reflekterat över faktum att pennor tillåts hur som helst men inte stickor (och tydligen knappt virknålar heller). Fina rutor har du virkat hur som helst :)

Kaja sa...

Samma garn och samma mönster, men jag har blåtoner. Och så har jag bara gjort 10-12 rutor sedan jag började i fredags. Har du en eller flera färger? Funderar på om jag ska låta bli den svarta randen och bara virka ihop rutorna...

Lillannen sa...

Jag virkar samma "ruta", har för mig att den kallas för "Granny wheel"(eller hur det stavas?)av alla strumpesnuttar och ett par hela nystan, är på nr:152 nu.......Är tänkt som sängöverkast så än är det långt kvar, kanske det blir en jättesjal istället?

Händer på Haga sa...

Hej. Ja det där med flyg och virknål blir man inte alls klok på, man vill ju heller inte chansa om man tex har sin favvovirknål med sig. Den vill man ju inte bli av med! Fina rutor och fina färger! Blir lite småsugen att testa dessa rutor själv.

Myggan sa...

Snyggt! Det gav en idé till vad man kan göra med sina Delight nystan. Hoppas att den tråkiga delen av resan har bleknat lite nu.
/Syster Yster

Svala sa...

läser man säkerhetstexterna på flygplatsernas hemsidor så står det (i alla fall på arlandas) att stickor/virknålar är tillåtna... så det är ju lustigt. Och jag har tänkt på det där med pennorna också, mååånga gånger.

Tjusiga rutor!

Iréne JB sa...

Ännu en som tänkt på det där med pennor. Ska antagligen snart flyga med Ryanair och funderar på om jag vågar packa med en stickning på rundsticka, även om rundstickan är i aluminium... För inte törs jag packa med bästa rundstickorna ifall de inte får passera.

Maria i Falkenberg sa...

Ska bli spännande att se den färdig!Läckra färger!

Makalöst Filtmakeri sa...

Åååå jag blir helt skaparsjuk av att titta igenom din fina blogg. Helt otroligt vad mycket fint du gör. Jättekul att jag har hittat hit så nu ska jag skriva in Frisky Frog bland mina favoriter på min blogg så att jag lätt hittar tillbaka. En sak som fascinerar mig är hur du och din syster hinner med att få så mycket ur händerna.
/Moni