söndag, augusti 07, 2011

Kak-fat

Jag gillar att arbeta med återvinning både för egen del och med eleverna i skolslöjden och i nya läroplanen poängteras mer än en gång att skolan ska undervisa i hållbar utveckling så jag känner att jag är på rätt spår. Förra läsåret hade 7:orna ett projekt i slöjd som heter Do - redo och detta läsår kommer vi att testa Återvinning på 9:or. Min erfarenhet är att många elever måste veta vad som går att göra för att kunna komma med egna förslag och därför vill jag ha en slöjdsal med tonvis av inspiration.
Kakfat på höjden av loppisfyndade tallrikar gillar jag. Enstaka mer eller mindre fula tallrikar kan bli hur fräcka som helst om de kombineras rätt. Tallrikar i olika storlekar, gängstav, muttrar och brickor och ett specialborr för glas och porslin är allt som behövs.
Min favorit är gjord av 2 väggtallrikar, 1 assietter och 1 sop-/témugg. Allt fyndat på Kupan för en 50-lapp.
Väggtallrik och assietter i blå och gröna nyanser är ett annat som jag inte gärna skiljs från.
I (jätte)högen med borrade tallrikar och grunda skålar låg också dessa. Syster Yster föll för de rosa och lila nyanserna och plockade ihop ett eget våningsfat. Kommer att bli superfint hemma hos henne!

9 kommentarer:

kråkspark sa...

Jag är också textillärare och planerar till hösten att införa arbetsområdet återbruk. För att inte behöva "uppfinna hjulet" blir jag jättenyfiken på ditt upplägg. Är det något du skulle vilja dela med dig av? Hur du presenterar området,bedömning m.m.

Ansibecki sa...

Vilka jättesnygga kakfat det blev! Nu vill jag också ha en specialborr för glas och porslin! Såg också ett inlägg om en lite enklare variant av kakfat för ett tag sedan: http://www.pickipicki.se/2011/07/sommartavling-fyll-mitt-kakfat/

Myggan sa...

Mitt är superfint, om jag får säga det själv. Och så smidigt att få färdigborrade fat, bara att montera. =)
Tack för en mysig helg!
/Syster Yster

I det blå huset sa...

Jättefina kakfat! Speciellt det med gröna thekoppen för den thekoppen har varit min. Lämnade in 2 stycken sådana koppar på Kupan i våras.

The Knitting Seaman sa...

Gud så coolt! Det där måste jag nog nästan testa någon gång!

Emilia sa...

Underbara!

Manduzana stickar sa...

Åh, vad häftigt! Riktigt snyggt!

doktoranden sa...

Vilka bra idéer för undervisningen! :) Vettigt och roligt på samma gång.

Maria i Falkenberg sa...

Vilka häftiga och personliga kakfat! Och apelsin-tunikan. Wow! den var görsnygg, jättefin modell!