torsdag, juni 30, 2011

Sy-flow

Just nu är det symaskin som gäller. Jag har plockat fram mönster och tyger som jag vill omvandla till svala sommarplagg och det blev en jättehög så det gäller att sätta fart. Regn i morgon?
Mitt favvomönster just nu är axelbandslöst som passar bra om man inte vill ha vita streck på axlarna. Det fina med kråksången är att det går att variera i massor. Kort klänning, långklänning, linne och som jumpsuite med korta eller långa ben
Det senaste alstret är en knälång klänning i trikå. Kan bäras med eller utan skärp och är perfekt som tex strandklänning. Vill man kan man sy i en resår eller dragsko i midjan redan från början.
Tidigare i våras (kolla de lövkala träden) gjorde jag ett linne att bära till jeansshorts av en herrshorta inhandlad på Kupan för en tia.
Här finns jumpsuiten jag gjorde förra sommaren.

6 kommentarer:

The Knitting Seaman sa...

Det är så snyggt med axelbandslöst. Fast jag använder det nästan aldrig själv. Jag har så breda axlar att jag ser ut som ett hus i såna där...

fale artut sa...

På Kupan hittar man alltid fina skjortor, detta var ju fenomenalt!

Maria i Falkenberg sa...

Det är så fint med axelbandslöst, men jag känner mig så obekväm och tror att jag måste hålla fast plagget med armarna hela tiden.
I går trodde jag att jag skulle kunna sy på balkongen men ack vad vinden tog i just då!

Emilia sa...

Snygga alster - jag kan också tänka mig en liten regnpaus idag, fast risken är väl att barnen inte låter mig sitta i fred vid maskinen...

Myggan sa...

Fin sommarklänning! Kan du sy lite av mina tyger också? ;) Min rumpa tycks inte vilja fastna på systolen.
/Anna

Anna sa...

Hej!
Nu har jag läst ikapp här på din blogg efter att ha varit bortrest och du bjuder på mycket inspiration! Nu vill jag bara sätta mig och sy, sticka, virka... Tackar för det!