tisdag, december 07, 2010

Grodvantarna

För mer än 2 år sedan köpte jag mönstret till dessa, men sen kom det några andra projekt mellan... Nu är de äntligen färdiga i alla fall. Wohoo!! Ska jag vara ärlig trodde jag aldrig att det skulle gå så jag är mer än nöjd. Om man bara behövde en vante skulle jag göra hur många som helst med olika mönster, men när man ska börja på nr 2... Blääää!

Jag har stickat i Kampes 2-trådiga ullgarn som jag gillar att sticka i, men jag är inte helt nöjd med garnvalet den här gången. Jag har hunnit använda vantarna ett tag nu och de noppar sig redan och färgerna liksom flyter ihop p g a "luddet". Det kanske blir bättre med en ljus och en mörk färg? Om någon har ett bra garnalternativ i liknande grovlek tar jag tacksamt emot det för jag skulle verkligen vilja göra några fler. Ett par med tullbron och någon annan falkenbergs-profil hade varit kul, och ett par med brottare och motorcyklar och med...

18 kommentarer:

Slitstarkt sa...

Jättefina!! Mönster med Falkenbergsprofil låter interessant. Får följa dig och se om du stickar nått sådant. Kanske vågar jag mig på ett par mönsterstickade vantar snart...

Signe sa...

Jag har börjat på ett par i Visjögarn från Östergötlands ullspinneri. De känns bra än så länge, men jag vet ju inte hur de blir när de används. Får återkomma...

Anna-Maria sa...

Fina! Det kanske blir lite mindre noppigt och ihopflytande om du använder något superwash garn?

Anita sa...

Vilka fina vantar! Passar perfekt i all snö som är nu:) Kram Anita

Manduzana stickar sa...

Tråkigt att garnet krånglar med dig. Men dom är himla fina ändå! :)

Pernilla sa...

Jättefina! Och så passande med grodor ;) Jag måste också ge mig på något tvåfärgsstickat. Det kommer så mycket annat emellan bara.

lil sa...

Visst är det roligt att sticka mönster! Dom här är ju jättefina.

Eva Hudin sa...

Om det bara behövdes en vante skulle vi ha gott om sådana. Jag tror vi är många som känner igen oss i din beskrivning. Härligt med grodvantar! Kan du ha stickprojekt liggande i lådan i två år kan gott min kofta ligga i min låda ett bra tag till.

Maria i Falkenberg sa...

Vantarna blev jättefina! Jag kan nog tänka mig att göra två vantar eller sockar.....men de blir ju aldrig lika stora och det är så jobbigt!
Knapparna är så superfina. Tack igen!

Call design sa...

Läckra är de iallafall! Synd när det noppar sig!

Mia sa...

Helt fantastiska vantar, galen i grodor som jag är tycker jag både färg och mönster är supra, men nupper garnet, så synd..

Sunna sa...

wow säger jag bara, rama in dem istället

Kosmos sa...

Fina! Min kompis stickar ofta i visjögarn och säger att det noppar lite i jämförelse med annat garn. Så testa det. Mjukt är det också.

Myggan sa...

Tjusiga grodor!
Lämnade inte jag ut bilder på hönor? Hönor skulle ju passa ypperligt på ett par vantar. =)
Jag hittade en stackars vilsen liten groda i källartrappen häromdagen. Tror inte att hon är lika förtjust i snö som E.
/Anna

Emilia sa...

Jättefina vantar med passande motiv :) Tråkigt att du hade otur med garnet bara!

Sanne sa...

Provar just nu att sticka båda strumporna på samma gång med en lång rundsticka, kan ju givetvis användas på vantar också. Fördelen är ju att båda blir färdiga samtidigt och att de blir exakt lika.

teresa sa...

Baby Ull (Gjestal eller Lanett) brukar jag köpa för tvåfärgade vantar (Gauge 31 m för dam, gauge 28m för man). Ljus mot mörk gör sig bäst. Jag älskar att sticka mönsterstickning o vantar är en perfekt storlek - går fort, tar liten plats etc. Bit ihop o ta tag i tvåan - det går fort. Lycka till!

Maria sa...

Skönt att du är klar nu - de blev jättefina!