torsdag, juli 01, 2010

Mary Jane

Lagom till midsommar började pionerna äntligen öppna sina enorma, klotrunda knoppar. På kvällarna när det börjar bli lite svalare ute doftar det ljuvligt i hela trädgården. Minirosorna har nästan samma färg som pionen och jag gillar deras mörkgröna blad ihop med lobelians ljusgröna.
När jag började duka festbordet på midsommarafton kom jag på att jag skulle ha virkat en midsommarstång. Jag har haft en tidigare, men den var minst 15 år och började se ganska vissen ut. Jag hade totalt glömt det där med virkningen trots att jag hade lagt fram garn som skulle passa.
Jag har bestämt mig för att virka en stång till nästa år, men inte just nu... Istället blev det midsommartofflor inspirerade av Okey då av garnet jag förberett.
Jag modifierade mönstret för att det skulle passa mina ankfötter och 2 trådar Jasmine från Kinna textil. Dessa Mary Jane-tofflorna var supersnabba att virka.
Blommor och blad är virkade i broderigarn med tunn, tunn virknål. Nästan helt hopplöst att se vad jag skulle sticka nålen. Jag måste nog byta glasögon...

9 kommentarer:

Manduzana stickar sa...

Vilka fina, och somriga, tofflor du har gjort :)

MiA sa...

Åh! Rosa är jag sugen på.. blir nåt rosa som nästa projekt känner jag :)) Vilka grymma tofflor du gjort! De är riktigt häftiga!

Katarina sa...

Men Åh så söta tofflor. Dom var jättefina!

Myggan sa...

Vad söta! Hur hinner du? Har inte du päronbesök? =)
/Syster Yster

Tant Kofta sa...

Så fina!

Eva sa...

super fina och söta tofflor!

Händer på Haga sa...

Hej. Fina pioner, och fina tofflor! Vilka pytteblommor du har virkat! Jag håller också på att virka blommor för fullt, senast dekorerade jag min cykel med några. Cykeln överst hos dig är jättefin!

Iwona sa...

Härliga tofflor!

nusse.blogg.se sa...

Underbara tofflor!