söndag, juli 04, 2010

Helg i Skåne-land

Tidigt i går morse styrde vi (jag och mannen i mitt liv) kosan mot Skåne för att ha minisemester. Vi hade stämt träff med favvosvågern och syster Yster som bokat ett B&B i Simrishamn. Sammanstrålningen skedde i Degeberga och vi startade helgen med medhavd fikakorg. Att vi valde att börja där berodde på att männen ville gå bland tändkulemotorer och annat som brummade.
Den här "lilla" tändkulan har tidigare bott hos en kompis här i Falkenberg. När han fyllde jämt för ett antal år sedan målade jag av den på en bit drivved (något jag gjorde till höger och vänster på den tiden).
Jag har nog kommit ifrån mitt förflutna som lantarbetare. Bästaste syster och jag hade smugglat med våra stick-/virkpåsar och efter en snabbsnabbsnabb runda bland maskinerna slog vi oss ner under en jättebjörk och njöt i fulla drag. Fint väder, nöjda gubbs, bästaste sällskapet och en stickning. Vad mer kan man begära?
Andra näringsintaget gjorde vi på Brösarps gästgiveri. Åker du dit måååååste du testa äggakaka (läs med skånsk brytning). Den är nästan som en ugnspannkaka, men 100 gånger godare och serveras med massor av gudomligt fläsk och rårörda lingon.
Efter en kväll i Simrishamn med god mat och dryck, en natts skön sömn och en härlig frukost i Auroras trädgård begav vi oss till systers stora idol, Mandelmann. När han medverkade i en trädgårds-serie på tv missade hon inte ett enda avsnitt. Jag såg aldrig de där programmen, men har kommit att gilla det han och hans fru gör ändå. Åk dit om du är på Österlen och titta på spännande växter och trädgårdslösningar och handla ätbara plantor och annat spännande.
Vi avslutade besöket i trädgården med en fika under pergolan utanför ett av växthusen. Jag valde hemmagjord äppelmust och en macka med massor av ätbart grönt, rockfordost och hemmagjord fikonmarmelad. Mmmm, vilken upplevelse!!

Innan vi åkte hemåt igen hann vi handla godsaker på Kiviks musteri och Buhres fisk. På så vis fick de som kvar hemma njuta lite av resan också. =

Tack för en supermysig helg!

5 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Kul att ni hade det trevligt här i de södra provinserna!

Tina sa...

Låter som en härlig resa. Tack för bra utflyktstips!

Flittige hender sa...

Å du deilige sommer. Herlig med slike gode turer.

Sunna sa...

Åh så härligt det låter

Myggan sa...

Visst var tändkulemotorerna fantastiska? =)
Tack för en skön helg! Vart åker vi nästa gång?
/Syster Yster