torsdag, november 05, 2009

Gotländsk axelvärmare

När jag hade gjort den första ponchonetten insåg jag vilket förträffligt plagg en axelvärmare är. Lagom varmt, inget som halkar ner eller är i vägen när jag arbetar och framförallt snabb att göra. I helgen var det 2-dagarsbrottning i Västerås. Egentligen skulle jag göra ett jobb åt svägerskan, men det är lite si och så med koncentrationen när hönorna är på mattan och man vill ju inte göra fel när man jobbar åt andra. Det fick bli en jagbehöverintetittastickning istället.
Någonstans har jag sett en axelvärmare a la Pippi, men just nu kommer jag inte ihåg. Det var i alla fall med den i minnet som jag har stickat min. Garnet är Traderafyndat 2-trådigt ullgarn. Jag tror att det är Kampes. Stickad med stickor 4,5 tycker jag den blev lagom tjock. Jag har stickat nerifrån med hjälp av Tantkoftas uppifrånochnermönster (hur lät det då?) för att få det snyggt över axelpartiet.
Fasligt svårt är det att fota sig själv. Nu ska den bara blockas sen blir den garanterat ett favvoplagg för vad vore livet utan axelvärmare?
Tillägg: Japp, det var hos Yll och tyll jag såg den.

10 kommentarer:

Myggan sa...

Men vad fasen! Hur hinner du? Jag blir aldrig färdig med nåt. =/
Kan vi ha olika kön på alpackorna? Klart att jag betsat, hur ska vi annars hålla isär vems som är vems? Som den fantastiska storasyster jag är så kan du få välja färg.
/Anna

LADY JEN sa...

Den ser riktigt skön och varm ut!!

Kramar

Medea sa...

Den blev ju superfin!! Jag har en bild i mitt "stilcollage" på en pippiaxelvärmare som jag hittade hos Yll o Tyll tror jag. Jag vill också ha!! Hur ska jag hinna allt jag vill???

miastick sa...

Snygg! Sån vill jag också göra.

teresa sa...

Wow vad fin den blev!

Sunna sa...

Underbar, och vad duktig du är, behöverintetitta... jag skulle vara tvungen.

Emilia sa...

Så snygg den blev - en sån vill jag också ha!!

Min tråd sa...

gillar din Pippi-axelvärmare. sån vill jag oxå göra........

Maria sa...

Vackert och skönt måste det ju vara.

silveropulver sa...

Vilken jättefin!