fredag, februari 13, 2009

Pomatomus

I går hade jag några mycket energigivande timmar på Stålboms konditori tillsammans med Kicki (tyvärr utan blogg) och Eva i Halmstad. Tiden flyger iväg när det diskuteras garn, mönster, barn och annat. Egentligen var det meningen att Kicki och jag skulle reda ut Pomatomuse, men det blev inte så mycket med det. Jag gjorde ett nytt försök när huset blev tyst, men gav upp strax efter halv 3. Jag hakade upp mig på Sl 2, place 2 slipped stiches back on left needle, K3tog tbl. Det passade inte med antal maskor så jag trodde att det fanns en annan betydelse. Efter letande på nätet gav jag upp, stickade några varv på en ärmlös kofta och gick och la mig.
I morse efter en god frukost såg jag det plötsligt klart. Jag var på fel ställe i mönstret. Eller rättare sagt, jag försökte lösa en symbol som inte ens fanns med i diagrammet Hmm, man kan se detta på 2 sätt: Gå och lägg dig innan hjärnan blir till gröt! Eller: Ge dig aldrig, för förr eller senare har du löst problemet! Välj själv! Jag gav inte upp och nu har jag stickat en rapport av diagrammet Inte helt felfritt, men ändå... I eftermiddag är det stickcafé igen, yippie!
Tillägg: Har jag ork blir det benvärmare, annars får det bli ett par pulsvärmare.

8 kommentarer:

missen sa...

Det var kul att sticka Pomatomus, jag får nog börja på ett par nya pulsvärmare. Lilla skrutt vill ha ett par benvärmare. vad skall detta bli?

missen sa...

Jag får erkänna att jag fastnade på samma ställe när jag hade stickat min första rapport. Drog upp svor och sticka om, efter en dag på jobbet så klarna det. Kul det låter med stickcafe//Marie

Eva i Halmstad sa...

De blev ju bra.....
Då är de bara den finurliga hälen kvar, jag mailar mönstret.

Ha de gott.
Eva.

Anna sa...

Åh, så fina! Precis såna vill jag också ha! Men man nåste nog vara en bra mycket mer van stickare än jag är för att ens drömma om att börja på ett sånt projekt...

trevlig helg!

kristina sa...

Jag tyckte det var roligt att sticka pomatomus, men framförallt så blir det ju så himla snyggt! Ditt ser snyggt och rätt ut på bilden. Jag fick också fuska bort några fel, för jag orkade inte plocka upp om jag glömt något. I allmänhet går det att fixa utan att det syns.

Boel sa...

Nu har jag varit inne och kikat många gånger på din blogg utan att ge mig till känna - dags nu tycker jag.

Fika på Stålboms gjorde jag och min familj många gånger i somras när vi hyrde ett hus tvärsöver gatan. Mysigt fikaställe!

Trevlig helg!
Boel/Saltflingan

Maria sa...

Mysigt med stickcafé!

Anonym sa...

Hej! Kul att ha hittat en ny trevlig blogg!!! Med liknande intressen som jag!
Ska läsa på lite mera nu....
Ha en bra kväll!

http://rosalucia.bloggagratis.se