onsdag, april 20, 2016

Gone knitting!

Ofta ger mina härliga elever mig en massa roliga ideér och det kan ju vara både positivt och negativt. Positivt för att jag hela tiden kommer på nya saker att testa och pröva. Negativt för att jag hela tiden kommer på nya saker och vill pröva dem ALLA. Jag hinner ju liksom inte riktigt med allt... Det är något med de där 45 timmarna i veckan jag jobbar (japp, så är det om man har ferietjänst och jobbar 100%).
Niorna har klädsömnad som obligatorisk uppgift och det är ganska många som väljer att sy hoddies - med eller utan dragkedja. Som inspiration har jag visat dem hur man kan dekorera sin tröja på olika sätt och ganska många har nappat på det.
Man kan tex sy fast bokstäver och/eller siffror som man klipper ut i tyg. Med en tät sicksack blir det ganska effektfullt om man väljer mönstrat till enfärgat eller kanske glittrande eller metalliska tyger och stort ska det vara om jag har förstått eleverna rätt.
Sen kan man göra tryck med hjälp av textilfärg och omslags-pappret till kopieringspapper. Mitt ser inte så jämt ut i kanterna, men det beror på tyget (billigt ?) som är lite luddigt liksom. Det brukar bli bra och eleverna blir lika glatt överraskade varje gång av resultatet.
Eftersom jag gör som eleverna säger valde jag ett mönstrat tyg till min enfärgade tröja. Först tänkte jag välja det gepard-mönstrade tyget som jag har på ärmarna, men när jag gick igenom mina tyger för att hitta tyg till ett annat projekt fick jag ögonen på min hög med grod-tyg. Då bestämde jag mig direkt. Nu ska jag ha den här tröjan varje onsdag när jag slutar tidigt och åker på stickcafé. Tjohoo!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med om att man får mycket inspiration av eleverna! Och av olika bloggar: Oh, vad jag blir sugen på att sy ett plagg, kanske en tröjklänning, med tryck och applikation på.

Myggan sa...

Vilka bra elever du har. Inte sådana som de pratar om på TV i kväll, hoppas jag.
Men nu undrar jag vilken färg det blir och vad det står det på min tröja? =)
/Syster Yster