tisdag, mars 29, 2016

Donegal tweed i lila

När vi var hos Missen tidigare i vinter åkte vi bla till Tant Kofta. Av allt fint som fanns där blev jag inspirerad av en tovad basker i Donegal tweed i finaste lila och jag visste direkt vad jag ville göra.
Det har inte gått fort, men nu är den äntligen färdig. Jag stickade en storlek större än vad som behövdes och körde den i tvättmaskinen i 40 grader och strukturen är bara så härlig. Den lilla koftan blev nästan som en liten jacka.
Otovad var ärmarna ca 27 cm som sen krympte till 21 cm och på övriga längden ungefär det samma. Om den är lagom vet jag inte för Gullungen har åkt till pappan. Jag kanske hinner sy en matchande klänning tills hon är tillbaka...
Otvättad och oblockad kan tweeden te sig lite ruff tycker jag. Inte vet jag om den är så rolig att sticka i heller, men slutresultatet och den filtade ytan är helt fantastisk och så mjuk att det knappt går att tro att det är ull. Det gör absolut mödan värd! 
Om det är något jag inte gillar så är det småslattar av garn som bara ligger och dräller. 103 cm kvar av 200 gram tycker jag var väl tajmat. =)
Garn: 200 gram grålila Donegal Tweed
Stickor: 2,5 och 3,5 mm
Mönster: Freestyling av Bøvertun mini från Kofteboken 2

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den ser underbart mjuk ut på bilden, fin färg också - och knapparna måste ju gillas skarpt av liten gullunge.

sinneskatten sa...

o vad fin!
Kul att tova och se vilket resultat man får.

Myggan sa...

Supersöt1 Jag håller med om garnet. Odrygt att stick med och jag gillar INTE lukten. Men så fint det blir när det tvättats. Det ser ut som om din har tovat sig lite mer är min.
/Syster Yster

Syns snart!