måndag, februari 16, 2015

Fairy SnowCap

Jag tycker att blått och orange är så himla snyggt ihop så när jag köpte en ny vinterjacka bestämde jag mig ganska omgående för att fixa en orange mössa till. Fairy SnowCap från Romi har jag gjort en gång innan och jag tycker den är så himla fin och kul att göra så den fick det bli.
Dock tycker jag att det är finare med lite häng på mössan om man är kortklippt så jag har lagt till ca 10 cm på resårstickningen. Nu ska jag bara få till ett par vantar som passar till mössan och köpe-halsduken också. Garn och mönster är fixat. =)
Finaste alpaca-tofsen kommer från ilo-yarn och är nog det mjukaste skinn jag någonsin har stött på. Helt otroligt! Dessutom gillar jag helhets-tänket som ilo har med både de anställda och djurens bästa för ögonen. Smart att använda både ull, skinn och kött. Tyvärr är grabbarna helt galna i både skinnimitationer och riktigt skinn så jag måste gömma mössan hela tiden.
Garn: 76 g Heavens Hand
Stickor: 5,5
Mönster: se ovan

4 kommentarer:

Myggan sa...

Om dina katter ändå vill äta opp den, så är det väl lika bra att jag tar hand om den. Jag tror att den passar lika fint till min gröna jacka. =)
/
Den är jättefin!
/Syster Yster

Anonym sa...

Ha ha kattleksak...bäst och ge katterna det de vill ha. Fast det är ju mer spännande om matte gömmer mössan o katterna får jaga den..nästan som de stora kattdjuren gör när de jagar vilt.

Emilia sa...

Jättefin mössa, färgen piggar upp lite mitt i den långa vintern!

Iréne JB sa...

Jättefin! Gillar också mössor med lite häng. Men så har ju jag också kort hår.