torsdag, februari 19, 2015

Binge + orange = sant

Tvärs över åkrarna har jag en väääldigt "textil" granne. Nina som precis har fyllt 83 är helt fantastisk på hallandssöm, lappteknik, knyppling och det mesta som har med textil att göra, men framförallt på att halländsk binge. Jag vågar nog påstå att hon är en av de absolut främsta på denna stickteknik. När jag lärde känna detta energiknippe för sisådär 18 år sedan köpte jag ett par vantar i mönstret Blomster av henne och trots flitigt användande är de fortfarande precis lika fina. 
Nina stickar i de "rätta" färgerna blått, rött och vitt och jag har fina stickkompisar som stickat vit-grön-svarta och grön-cerise-lila, men jag ville att min variant av binge ska matcha mössan och (den köpta) nya halsduken så därför blev det orange-vinrött-orange.
Nina stickar sina vantar med samma mönster på insidan som på utsidan, men jag har förenklat arbetet lite och gjort dem randiga på insidan. Nästan lika fint tycker jag.
De klassiska binge-vantarna har en annan kant än den jag har gjort, men jag tycker det invikta kanten är så himla snygg så jag kunde inte låta bli. Det är för övrigt den kanten som jag gör på alla mina vantar...

Garn: 60g Kampes
Stickor:2,5
Mönster: Kombo av Binge + mitt eget vantmönster.

5 kommentarer:

Pernilla sa...

Riktigt fina vantar. Härlig färgkombination.

Emilia sa...

Så snygga! Jag har "snott" mammas Binge-bok och laddar upp för stickning av en kofta som finns med, får se vilka färger jag väljer ;)

Myggan sa...

Kanonfina vantar! De kommer passa perfekt till mössan som du ska skicka ge till mig. =)
/Syster Yster

Löpmaskan sa...

Vilka superhärliga färger. Mer orange åt folket!

Helen sa...

Såå fina de är.