fredag, december 26, 2014

Julklänning

Japp, trots dunderförkylningen kom tomten till Froggen-land i år också och vi fick en riktigt mysig julafton och juldag. Egentligen har vi ju bara två flickor, men vi låtsas att vi har fyra numera och trots att E och hennes lilla "familj" bara bor några minuter bort valde de att sova över så vi fick mysa riktigt mycket tillsammans.
Men  visst, en del tvivlade först på om den där rödklädde tjockisen verkligen är så snäll som alla säger. På behörigt avstånd kan man spana lite...
Gullungen skulle givetvis ha en julklänning och jag funderade ett tag på vilken sorts röd som passar till en rödhårig sötnos. Mest grönt med lite rött kanske...
Det blev olivgrön babycord (smalspårig manchester), rött bomullstyg med små hjärtan och röda sammetsband. Faktum är att det tidigare var en tunika som jag sydde till en julavslutning för 4 eller 5 år sedan.
Jag återanvände både knytbanden, fållen med sammetsbanden och de tygklädda knapparna. =) Jag tycker att hon blev sötsöt i grönt och själv var hon mycket nöjd med klänning.

2 kommentarer:

Blenda sa...

Superfin klänning, och så är jag också sjukt imponerad över er som kan sy om saker till något nytt! (På den tiden som jag fortfarande försökte, så fick man vara glad om det "bidde en tumme"...)

God fortsättning på julhelgen!

Myggan sa...

Vilken fin liten höna. Grönt att ju hundra gånger bättre än rött. =) Ett superbra sätt att minska sin egna garderob på. Hur många plagg har man inte som bara blivit använda en endaste gång? Jag tror att jag ska titta efter vad som kan sys om i mina egna gömmor.
Hoppas att förkylningen ger sig snart.
/Syster Yster