lördag, april 12, 2014

Påsk-looooov

Det är länge sedan jag var så trött som jag varit den senaste månaden. Redan innan jag har tagit mig ur sängen har jag känt hur kroppen "knappt vill lyda". Det känns som om den väger ett ton och att någon har lastat av en lass grus i mina ögon. Blää! Kanske är det den tidiga pollensäsongen som spökar eller bara efterdyningar efter mannens sammanlagda 2 månader på sjukhus...
 
Men nu har jag ju turen att få ha påsklov. Eller tur och tur, jag har ju själv jobbat in tiden. Nu ska jag försöka komma ikapp lite och tänker utnyttja lovet till att bara göra sådant som jag gillar och har längtat efter. Ladda batteriet helt enkelt. =)
Jag började ledigheten med att göra en virkgaffel. Någon ska förmodligen hålla gaffelvirknings-kurser i ABF´s regi och kommer att behöva ett antal gafflar. Jag har gjort en prototyp i björk.
6mm tunn björk, slipad och vaxad med flytande bivax. Det är nästan overkligt hur lent det blir. Naturligtvis måste ju Myggan se vilka virkgafflar som är hennes. Godkänner hon den blir det fler...

8 kommentarer:

Missen sa...

Tänk att vi nu har ledigt och behöver inte ha dåligt samvete som vi har jobbat in den. Kram

kråkspark sa...

Ja, glöm inte att nämna att det faktiskt är inarbetad tid! Kanske, (förutom allt annat som hänt) är det just därför som du är så trött också! Det är ju rätt ofta man får upp i ansiktet hur bra man har det av de som inte är lärare och inte förstår situationen. Krya på dig! Själv får jag vänta några dagar.

Karin-Ida sa...

Kolla om du har d-vitaminbrist, det hade jag och nu efter ngr månader med extra tillskott mår jag bättre än någonsin!

Myggan sa...

Om "någon" blir nöjd? Superfin ju!
Jag tar så många jag får, för kursen är påge. =)
Jag håller med Karin-Ida, D-vitamin gör förhoppningsvis susen.
/Syster Yster

frisky frog sa...

Tank för er omtanke! På din inrådan Myggan, har jag ätit D-vitaminer sen början på februari, men inte hjälper det inte. Nu kör jag Berocca så får vi se om det är bättre/kram

kråkspark sa...

En liten fråga bara...Jag blir så nyfiken på att du vaxar med flytande bivax! Smälter du bivaxflingor då? Som du sedan penslar på? Jag har ett bord som jag gärna skulle vilja vaxa in med bivax och jag har bivaxflingor. Tror du det skulle funka? Eller har du bättre tips? Jag känner inte för att ha på parrafin för jag vill åt den där "vaxiga" ytan på bordet.

kråkspark sa...

Så jättesnällt av dig att svara ang bivaxet! En fråga till bara... Var köper du det? Och vad heter produkten? Jag kollade på Slöjddetaljer men de har bara flytande vax till batikfärgning. Annan flytande bivax som jag hittade är för hårborttagning!!!!

Emilia sa...

Snygg!