söndag, december 01, 2013

Fairy Snowcap

Idag åkte jag till Borås för att leverera årets chokladkalender och passade på att använda M som modell. Jag är nämligen klar med min Fairy Snowcap som är första projektet ur The Great Oddments Knitdown. Vilket roligt mönster och vilken avmaskning - sewn Kitchener bind off technique! Den är hur snygg som helst och den kommer jag använda mig av i fortsättningen till all resårstickning. Det tog ca 40 minuter innan jag fattade, men nu sitter den (tror jag).
Tofsen är jag bara sååå nöjd. När vi var på garnsafari på bla Knit & Purl hittade jag det fantastiska  ilo-yarn. Det är en boliviansk alpaca-producent som tänker på både djuren och de som spinner garnen. När djuren har gjort sitt som "ullfabrik" tar man tillvara på både kött och päls. Pälsen blir tex såna här fina pälsbollar. Så fantastiskt mjuka att man knappt tror att det är sant och mycket bättre än bur-uppfödd silverräv.

10 kommentarer:

Myggan sa...

Åh, så fina hon, och mössan, är. Kan du fråga min bästa svåger om jag kan få en kalender också?
/Anna

Sunna sa...

Så superfin, ett år gjorde jag resårstickade mössor med pälstofs, hittade en ljuvlig svart fuskpäls på secondhand jag klippte tofsar av, blev helt ok, men din ser ju ut som man vill sova med den, ha det gott

Wivi sa...

Härlig mössa. När jag var i Peru köpte jag underbart mjuka halsdukar och annat av alpacka. Jag har också ätit alpackakött och det var jättegott.

Ullfull sa...

Så fin mössa! Och töis!

Cicci H sa...

Mössan är himla fin. Dessutom har du ju ny cool header! :-)

kråkspark sa...

Den var riktigt snygg! Och så skönt att det finns fair alternativ till pälsidiotin!

eddy sa...

å vad fin den blev. å så himla kul att du också är med i utmaningen =) roligt att lära sig nya tekniker. för mig var både avmaskning och uppläggning nya =)

A´marie sa...

Snygg mössa, snygg dotter!!!
Kraaaaam

Emilia sa...

Jättesnygg!

Maritas Maskor sa...

Vilken fin mössa! Och den ser ut att ha bra passform dessutom. Tofsen är pricken över i!