lördag, september 08, 2012

Gubben i lådan...

...skulle man kunna tro att det är, men man kan ha vad man vill i den. Detta läsår ska alla mina 4:or göra burkar med lock i plywood för att arbeta med sågning, limteknik, mätverktyg och ytbehandling. För att göra det lite klurigt har jag bestämt måtten, men eleverna får själva fundera över lack,olja eller färg och vad de ska använda som knopp. Allt är möjligt!
Burken till höger gjorde jag någon gång under min utbildning när jag hade praktik på min nuvarande arbetsplats. Hjärtat är från en servett som jag satt fast med hjälp av tekniken decoupage. Man limmar fast servetten med hjälp av vilken trälack som helst och fortsätter att lacka i så många lager som man önskar. Om jag känner barnen rätt kommer det att bli många färgglada burkar med allt möjligt som knopp. Gissa om jag får inspiration av dem!

Påskburk (?) med dekoupage av finaste påskservett.

8 kommentarer:

Margita sa...

Jag skulle vilja gå i din träslöjd du verkar aå otroligt inspirerande

Myggan sa...

Jag vill också. Kan man få gå om ett år eller två? Bara i slöjd alltså. =) Tänk om slöjden i vår kommun hade varit lika inspirerande. Då kanske ungarna hade kommit hem med lite mer kul grejer.
/Anna

Raggmunk sa...

Men va´ f** inga smörknivar! =)
P&k

Missen sa...

Jag snor iden till min slöjd. Provlapparna får nog bli en pärm, har du någon bra ide hur jag sak fästa dem på kartongen/Marie

Sunna sa...

så inspirerande uppgifter, lyckliga ungar

A´marie sa...

Härlig uppgift Carin och ja... loppis är bäst!
Kram

Manduzana stickar sa...

Åh, jag älskar lådan med haren på :)

Maria i Falkenberg sa...

Inspirerande och kreativt i slöjden - så ska det vara!