torsdag, december 01, 2011

Träig fisk

Då och då tillverkar jag saker i trä också, men oftast är det inspirationsmaterial för eleverna eller något skåp eller förvaring som jag eller kollegor behöver. 
Den här fisken har jag snidat till ur en bit furu. Först sågad i bandsågen, sen filad med rasp och fil och till sist slipad med sandpapper. Fjäll, gälar och och ögon har jag filat med en liten fyrkantsfil.
Texten är stansad i en aluminiumplåt som jag har målat med svart färg och sen torkat av innan den torkat. Jag gillar den svarta texten mot den isiga ytan. =) Vad jag ska ha den till? Jag ska ge den till någon som jag tycker om och som jag kommer att sakna nästa termin... Den personen har många kul och bra idéer som tyvärr inte alltid får gehör hos bakåtsträvarna.
Lycka till och fortsätt simma mot strömmen!

8 kommentarer:

Sunna sa...

Helt perfekt underbar

Emma sa...

Jättefin! :)

Myggan sa...

Oj vad fin! Skulle jag kunna få en att ha på mitt skrivbord? Att simma istället för att flyta kan tvinga in en i upprivande bakvatten som man helst vill slippa. Just nu går det på optimism och ren j-la anamma. Tur att det finns jobbarkompisar som du. Fast min snidar inga fiskar. ;)
/Syster Yster

PS. ordverifieringen var "syrac" mycket pasande

Susilull sa...

Vilken härligt rolig firre!
Och med tänkvärt citat!

Emilia sa...

Gillar både fisken och citatet!

Missen sa...

Härlig/Marie

Pysselfarmor sa...

Jättefin och härligt tolkat - det är inte lätt att vilja framåt bland bakåtsträvarna...känns som att alltid vara upp och ner och inte kunna komma fram. Så glad din vän kommer att bli av din gest!
Ha en härlig andra advent!

Ullfull sa...

Så fantastisk! Anita