lördag, oktober 08, 2011

Lördags-pyssel

Om man sköter sina kort väl som slöjdlärare kan man komma i ett läge där man plötsligt får pengar över på budgeten. Det gäller att hela tiden underhålla verktyg och redskap, att köpa lite nytt  så att just den posten inte blir för stor varje termin. En bidragande del är nog också att man har samma tjänst/slöjdsal i flera år för det krävs lite planering på sikt. Min textila kollega är där just nu och när hon insåg hur mycket pengar det blir över i år såg hon sin chans att kunna köpa lite dyrare redskap.
Det blev bla en stickmaskin i plats. M är fantastiskt duktig på broderi, mönsterkonstruktion och allt som har med symaskiner att göra, men när det gäller det som sitter på stickor eller virknål tappar hon fort tålamodet. Det är där jag får mitt textila behov tillgodosett på jobbet för det är då jag får ta över undervisningen. =) Så jag erbjöd mig att klura ut hur "vev-stickaren" fungerar (beskrivningen var naturligtvis inte på svenska) och teststicka lite under helgen. Trots att det är en elev-vänlig maskin är den inte helt krångelbefriad, men det ska funka på både tubstickat och raka stycken. Igårkväll blev det en tubstickad ärm och jag tänker att det ska bli  en till, två framstycke och ett bakstycke (varför börja i det lilla?). Om koftan lyckas ska det bli elev-vänliga saker också...

9 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Spännande, kan säkert tilltala 'en yngre publik' mer än ett par vanliga stickor gör. Personligen skulle jag nog bli stressad av teknikens intrång i min stickvärld. Berätta gärna hur det fungerar bland eleverna, skulle vara kul att höra!

Myggan sa...

Fusk tycker jag. :)
Syster Yster

Emilia sa...

Åh vad spännande - dyr?... Går säkert hem hos eleverna, dottern gillar sin "quick knit" som jag först tyckte var fusk ;)

Maria sa...

Jag har precis beställt en minimaskin av den där sorten, som en påtdocka som man vevar och så kommer det ut en smal snodd. Hoppas att jag kommer att förstå hur jag ska fixa med den.

HannasHörna sa...

Hej hej! Vad spännande. Jag har precis läst till textillärare...det är roligt att hitta till andra. Vilka fina rosor du gjorde i förra inlägget...jag bara måste testa dem imorgon. Mvh Hanna

Missen sa...

Kul grej, ska bli kul och höra mer om den/Marie

PetraO sa...

Vilken lyxmaskin!

Anonym sa...

Uppskattar mycket din blogg!!
Behöver nu tips om var man kan få tag i den festliga stickmaskinen och ev. kostnad?
Tack för all trevlig och inspirerande läsning! Agneta.

Myssel sa...

Det ser ju fiffigt ut, men lite svårt att släpa på när man vill sticka på bussen kanske. :-)