måndag, april 25, 2011

Sommar?

Är den redan här? 23 grader på dagarna och 14 på nätterna måste väl räknas som sommartemp och all växtlighet nästan knakar så fort växer det.
Där det tidigare växte snödroppar utmed stenmuren tar nu vårlöken över som små gula solar.
Aklejor, pioner och annat i landet fullkomligt exploderar.Påskliljorna kommer äntligen (de har aldrig blommat till påsk).
Pardisträdets blad är snart, snart klara och sen kommer de mörkrosa blommorna.
Påskhelgen har varit underbar med slappa dagar, härliga vänner och god mat och dryck. När bästaste svåger och mannen vilat färdig på påskdagen drog de ner till havet för att försöka fånga en öring eller två. Jag och syster Yster valde att päsa i solen med varsitt garnarbete i knät. Syster gjorde klart finaste knästrumporna och jag virkade nya disktrasor.

4 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Visst är det helt underbart. Men det går så fort att man knappt hinner med. Det som var i knopp i går, blommar för fullt i dag.
Fina växter,men det är inte vårlök du har, utan svalört - den ska blomma när den första svalan kommer, men än har jag inte sett någon svala.

Myggan sa...

Det måste vara sommar för jag har bränt skinnet. Tack för en kanonhelg. Hemresan gick bra, snarkande medpassagerare och noll trafik.
Vi syns på torsdag!
/SysterYster

Maria i Falkenberg sa...

Vilken glad disktrasa! I Örebro var det till och med mer vår än här!

Rät&Avig sa...

Märks att Sverige är ett avlångt land!
Här har jag just ställt ut en penseé på bron!
/Ann-Britt