torsdag, januari 27, 2011

Tå-upp #2

En vanlig syns hemma hos oss; mannens fötter på bordet framför dumburken. Helst ska det vara 2-hjulig hastighets-tävling, men allt med motorer duger. Jag brukar skoja om att jag valde honom som far till mina barn för att han inte var sportintresserad... NOT. Jag kallar det för falsk marknadsföring. Från att enbart ha ägnat sig åt roadracing har det med åren utökats till allt som kan sorteras i kategorin sport (med liiite överdrift).
Sockarna är mitt andra par tå-uppsockar och jag är supernöjd att det gick, en gång till. Jag har totat ihop ett dokument där grunderna är med, men det är tomma rader för att kunna fylla i garnval, stickor, maskantal, ökningar, längder mm. På så vis får jag enkelt ett mönster till socka #2 och dessutom ett litet kartotek av mönster i olika garnsorter och storlekar. Dessa är stickade med stickor 4 med 2 trådar (enligt önskemål) Fame Trend. Väldigt varma och góa enligt ägaren.

9 kommentarer:

Pernilla sa...

Min man är åtminstone inte road av motorsport tack och lov. Baseball är hans passion, men handboll och annat duger också.

Myggan sa...

Snygga sockor. Sporten tycks kulminera med åren!
Vi syns på söndag.
/Syster Yster

Inga sa...

Hos oss är det enbart motorsport som gäller helst speedway eller roadracing. Själv tycker jag det är roligare att köra än att titta på.

Stickar också ett par tåuppsockar just nu i lite tunnare garn.

Sunna sa...

jag har också tänkt tanken att sportintresset ökar med åren, inte utövandet då alltså...har så länge varit nyfiken på att testa tå upp sockar, ska du göra ett eget mönster?

Rät&Avig sa...

Hej!
Jättefina saker du gör. Här kommer jag att titta in ofta!
/Ann-Britt/Rät&Avig

Maria sa...

Jag brukar också säga att min man hade falsk marknadsföring eftersom det visade sig att han gillar både krigsfilmer och sciencefiction. Men har gillar inet sport så mycket gudskelov =)
Fina sockar att se på iallafall=)

Anonym sa...

Jag har lyckats få en karl som verkligen menade det när han sa att han ej var sportnörd - men han är en tekniknörd istället /-:

Tå upp sock står på mitt schema snart. Då får jag kanske be om din hjälp om jag behöver? (-;

Jag gillar din blogg! Mycket fint och intressant.

teresa sa...

Haha, förstår det där med falsk marknadsföring; när jag träffade min make såg han "aldrig" på sport... Sen åldrades han visst o förändrades... Å andra sidan har jag förändrats en hel del också så det jämnar nog ut sig i längden. Å det är ju ganska hemtrevligt att sticka till sportens opolitiska meningslösheter...

Sunna sa...

nu finns mina på bil på bloggen, underbart mönster, tack igen