onsdag, januari 19, 2011

Falkenbergs-vantar

Japp, jag är helt körd på att tillverka vantmönster. Inspirerad av Yll & Tyll´s Uppsalavante föddes idén på en vante som passar Falkenberg. Det blev en med vår landskapsblomma hårginst, landskapsdjuret (?) lax, stadens fina byggnadsminne Tullbron och falken som ingår in stadvapnet. Men, hur sjutton skulle jag hinna teststicka den? Helt sonika gav jag bort mönstret med tillhörande garn i julklapp till goa M och titta så duktig hon är! Hon har redan knåpat ihop dem och jag är riktigt nöjd med resultatet - jag menar mönstret. Att M är bra på stickning visste jag redan. =)
Den uppmärksamme ser att jag använt mönstret från Ullaredströjan i nederkant och i handflatan, samma som på vinstvantarna. Nu måste jag nog sticka ett par själv också...
Tillägg: Jag använder rutat papper när jag gör mina mönster, men kommer inom kort att testa det här.

19 kommentarer:

Anna sa...

Hej vilka fina vantar, de skulle min svärmor gilla som är född o uppväxt o bor i Falkenberg! Jättetrevliga! Duktig du är!

Emmy sa...

Jättefina vantar. Jag skulle kunna tänka mig att sticka dem även om jag inte har någon som helst anknytning till Falkenberg.

Medea sa...

De är jättefina. Eftersom jag tillbringade somrarna när jag liten på Ekovägen i Falkenberg skulle jag kunna påminna mig om det när jag stickar vantarna. Hoppas att du publicerar mönstret.

Manduzana stickar sa...

Vad häftigt att se sina egna vantar uppstickade sådär! Jättefina!

Sunna sa...

men så otroligt duktig du är, hoppas du har massor av inspiration kvar så vi får se fler

ki sa...

Åh så fina vantarna blev! Ses vi på fredag?
Kram
Kicki

Majstess sa...

Verkligen jättefina vantar!! Du fick verkligen ihop motiven kanonbra!!

Pernilla sa...

Du är så duktig. Vantarna är jättefina.

skapa och inreda sa...

Mycket fint mönster! Roligt att se bilder på dina egna mönster.

Maria i Falkenberg sa...

Duktiga du och duktiga M! Resultatet blev jättefint! När har vi vantkurs?:)

Eva sa...

Så fina dom var!
Hur gör du ? finns det rutat i datorn el finns det att köpa nånstans ? skulle vara så skoj att prova,har en idé i skallen som skulle vara kul att se om denär genomförbar..:)

Linda sa...

Kanonfina! Grymt imponerad! Verkligen sugen på att göra :)

missen sa...

Underbara,iår har vi ju behövt vantar/Marie

Emilia sa...

Så snyggt mönster - såna skulle en lokalpatriot som jag ha :)

Anonym sa...

Vad du är duktig!!! Snygg laxen blev! Det trodde jag var jättesvårt att göra, men jag kanske ska ge mig på ett mönster från Carl Von Linné?

Myggan sa...

Vad snygga de blev. Varför inte starta vant-firma, du gör mönster och M stickar. =)
/Anna

Anonym sa...

Hm - vilka tips! Nu när vantarna är färdiga är dom jättefina - och sköna. Men jag skall erkänna att de höll på att bli vad vissa kallar ett UFO, men min envishet och nyfikenhet på hur det skulle bli, fick mig att fortsätta.
Jag kan dock konstatera att mönsterstickning med mer än en färg är svårt att få jämnt och fint. Men tack för att jag har dom finaste vantarna i stan just nu!
Majken

Pysselfarmor sa...

Makalösa vackra vantar.....men jag har hittat något annat på din fina blogg....som jag tipsar om på min blogg. Har lånat en bild och länkar till dig...om du inte vill det så får du tjoa till så tar jag bort det.

Ha det gott!

Anonym sa...

Fina vantar! Och tack för länken till pdf:en om att använda Excel till stickmönster.