fredag, november 26, 2010

Ännu en ponchonett

Mera morgonbilder, men nu har vi hunnit kliva på Öresundståget. Ett av mina absoluta favvoplagg är fina Stickfrossas ponchonett och på stickeventet påbörjade jag en i mörkblå Heavens Hand. Bara garnet är himmelskt och att modellen är både snygg och lättburen gör inte det hela sämre.
Jag gillar att man slippet sjalknutar som går upp eller långa snibbar som blir farliga i träslöjden. Om jag vrider spetsen på ponchonetten till ryggen är den perfekt även där. Nästa gång blir det en orange... Gissa om folk undrade när vi började fota på tåget? Att åka 06:48-tåget från Falkenberg mot Göteborg är inte längra som det brukade vara. Tills läsårets början i augusti var allt som vanligt, men sen började den här filuren pendla till gymnasiet i Varberg. Förr var "lågdelen" på tåget full av mig, min äldsta dotter och massor av andra människor som skulle till jobb och skola. Gemensamt hade vi en önskan om morgonro där var och en kunde försjunka i det han eller hon önskade inför dagens uppgifter och strappatser. Så är det inte längre. E är alltid morgonpigg, full av upptåg och en fena på att få med sin storasyster på alla dessa busigheter. Numera har vi bara sällskap av engångsåkare och de som inte får plats på övriga platser långt från lågdelen.
Hon lovade att sitta snällt och inte göra några grimaser när jag ville ha ett kort på mina fina flickor. Det här kortet blev det bästa av massor av försök. Hon kan bara inte låta bli. När hon bantar inför brottartävlingarna kan hon vara hur purken som helst, men annars är hon familjens solstråle och glädjespridare. Lucky us! =)

9 kommentarer:

Medea sa...

Vilka fina tjejer du har. Efter en stund blir man väl uppiggad själv också av en sådan energispruta?
Ponchonetten är superfin. Jag gjorde en som julklapp förra året men skulle vilja ha en själv också.

Pernilla sa...

Kanske man skulle försöka sig på gaffelvirkning. En liten workshop på nästa stickevent kanske? Ponchonetten är jättefin. Man blir glad av att se bilden på dina döttrar.

Anita sa...

Ponchonetten blev jättefin! Kul att få starta dagen så glatt!!

Maria i Falkenberg sa...

Jag blir glad av se så morgonpigga härliga tjejer! :-)
Ponchonetten är jättefin! Jag vill också ha en med GAFFELVIRKNING!

Emilia sa...

Ponchonetten blev fin - gillar färgen!
Och vilka härliga morgontågkort :)

Call design sa...

Vilken fin ponchonett, den lyser upp i vintermörkret!
Och jag tycker det är underbart med glada människor. Underbart fotografi!

Sunna sa...

Har haft starka funderingar på en sådan de ser så himla sköna ut

Kristina sa...

Så fint ni ser ut att ha det med den fina ponchonetten och allt! Härligt!

Myggan sa...

Haha! Han som jag sällskapar med varje morgon är lite lugnare.
Tack för en mysig helg.
Halva pippitröjan är stickad.
/Anna