lördag, december 12, 2009

Skogs-ro

I gårkväll var det adventsstickning hemma hos góa Maria. Hur mysigt som helst med gott fika och trevligt sällskap. Tack snälla! Det blev lite gaffelvirknings-skola, men i övrigt fick jag faktiskt inte mycket gjort. De sista veckorna på jobbet har varit helt galna och när alla betygen var rapporterade i går eftermiddag gick luften liksom ur mig.
Idag har jag hämtat kraft i naturen och det gjorde jag tillsammans med den här buspojken.
Jag hade inte en lugn stund för han var överallt samtidigt...
Han fick följa med eftersom jag ska göra några arbetsbeskrivningar till vårt personalpyssel på jobbet, men han var inte lättfotograferad. Jag hann precis få fatt i honom innan han slank ner i det här hålet.
"Min" skog finns på ca 20 minuters promenadväg från mig. Har ni sett mossan i bakgrunden? Hela skogen är som en grön matta - helt ljuvlig! Jag hade bara tänkt att fota Nisse, plocka lite mossa och några kottar och sen dra mig hemåt. Plötsligt ringde mannen med stort H och undrade om det hänt något. Över 2 timmar hade runnit iväg... Näää inget hade hänt, men skogen var underbart tyst och stilla, jag såg rykande (bokstavligt talat) färskt älgbajs, massor av spår efter vildsvin, hörde något stort som sprang i vattnet på mossen, lyssnade på 2 korpar som samtalade, satt och filosoferade på en stubbe mitt på ett litet hygge och kikade lite extra på en fornlämning från bronsåldern (Häströr). Dags att vända kosan hemåt, tom i knoppen och härligt avslappnad.
Ha en skön helg du också!

8 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Nu är det snart jul och ett annat tempo.
Många hej fr. Koftan

Pernilla sa...

Låter som en härlig skogstur.

Lil sa...

Visst är det en lisa för själen att få vistas i skog o natur. Idag väljer jag dock att hålla mej inomhus. Här blir det pepparkaksbak. Ha en go Luciadag!

Raggmunk sa...

Ha Ha Har du fått tomtar på loftet nu? P&K

Anna sa...

Den promenaden lät helt underbar!
Hoppas att du får en bra vecka också, nu när betyg och sånt är över!

Emilia sa...

Låter underbart med en tyst skog - och adventsstickning :)
Så fina vantarna blev - söt kant!
Glad Lucia!

Myggan sa...

Din skog tycks ha bättre mossa än min.
/Anna

Sunna sa...

Skogen är en lisa för själen, sanna mina ord och det spelar ingen roll vilken årstid det är heller, må gott