söndag, september 06, 2009

Shoppalätt

Det är inte bara Maria som undrar över vad en shoppalätt är för något. Bla IKEA säljer en variant.
Jag har tänkt att jag ska göra en egen (varför inte?). Stativet med hjul har jag redan - en liten vagn tänkt att dra vattendunken på när man campar. Behovet att dra dunkar är obefintligt, men däremot släpar jag en massa tyger och annat fram och tillbaks från jobbet. Förresten, hur kan papper vara så himla tungt? Jag tågpendlar till Kungsbacka station och går därifrån till jobbet och särskilt långt är det inte, men jag kan ju inte ha allt i väskan. Dessutom är det inte alltid solen skiner, även om det känns så. Av farmors oanvända vaxduk tänkte jag att det skulle bli en vattentät gladvagn som jag kan köra saker i och samtidigt spara på ryggen. Tror ni jag får nya kompisar bland PRO-gänget? Om någon har förslag på hur jag får sömmarna vattentäta tar jag tacksamt mot förslag.

10 kommentarer:

PetraO sa...

På Stoff och Stil kan man köpa tejp till sömmarna som gör att det blir vattentätt! Kram

Monica Hansen sa...

Vilken rolig idé att göra en egen personlig vagn! jag kan inte klara mig utan min från Ikea jag..

miaring sa...

Kan man brodera med silvertejp, kanske...?? hihi

Cilla sa...

De kallas också Dra-maten :-) fast det funkar ju inte så bra för dej. Dra-tyget blir ju inte riktigt lika kul...Lycka till!

Y sa...

sån där tätningstejp finns även på claes ohlsson. Extremsportare som jagar grammen använder badrumssilikon utspätt med bensin eller lacknafta. Funkar lika bra som tejpen.

Anonym sa...

Hej! har också en dramaten.den är svart och tråkig. Snälla skulle du kunna dela med dig senare hur du går tillväga?, Lycka till!

Lena sa...

Hej! Jag har också sytt en egen Dramaten. Jag köpte min vagn på Erikshjälpen och sprättade upp det gamla skotsrutiga tyget som blev mall till det nya prickiga vaxdukstyget. I botten ligger en masonitskiva över bottensömmarna och väskans(cylinderns) enda söm är på baksidan av vagnen. Locket är sytt i dubbel vaxduk. Den har funkat bra så, annars har du ju fått andra bra tips om olika tejper. Lycka till!

Missen sa...

Det blir du med en glad dramaten, funderar själv på att ha en sådan till alla papper!Kram

Myggan sa...

Bra att du är rädd om nacken. Den ska ju hålla lite till....

När jag ser alla dina sockar i tidigare inlägg så skäms jag lite, jag har inte gjort lika många.

/Anna

Sunna sa...

Pro eller inte, kanonuppfinning, vi kallar dom för dramaten, dra-maten, kul va.
Hästarnas täcken sprayar vi med impregnering för att inte sömmarna ska läcka, kan inte det funka tror du