tisdag, juli 07, 2009

Bilstickning

Till Ladenburg i Tyskland är det ca 100 mil. Lilla Hönan var där och brottades i helgen och vi åkte efter för att heja på. På 200 mil hinner det bli en hel del stickning och jag tycker själv att jag kommit riktigt långt på uppifrånochnerkoftan. Tyvärr blev det inte så mycket provat i bilen så kanske, kanske att jag stickade lite för långt innan jag delade upp ärmar och fram- och bakstycke. Jag får ta det som en testkofta och göra det bättre på nästa...
I går var vi hos góa Tina på Adels Garn och hade jättemysigt stickcafé i hennes trädgård. I samspråk med stickkompisarna bestämde jag mig för att inte ha fler knapphål och att göra nedre delen av kofta lite klockad. Det blir kanske inte alls bra, men jag vill ändå testa... Jag kan varmt rekommendera att sticka efter Tant Koftas mönster om du inte redan har börjat. Det är jättekul och så genialt.
-
Hur det gick för Hönan? Stolt som bara en hönsmamma kan vara kan jag meddela att hon kämpade sig till en 1:a-placering. Wohoo gumman, du är bäst!

6 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Oh vad fint. Jag har velat ha en tröja med pippimönster jättelänge. Det kanskeblir tantkoftas kofta för mig med. Vad använder du för garn?
Kram/veronica

Häxan Sytant sa...

Vad härligt att kunna handarbeta i bilen. Jag blir tyvärr åksjuk med en gång om jag inte tittar på vägen.
Jättefint med pippimönstret!

silveropulver sa...

Den kommer bli superfin! Tycker inte det gör nåt med ärmarna, det ser bara mysigt ut.

fale artut sa...

Jättefräsch! Håller med om att det är genialist att sticka så, särskilt när man börjar förstå....

Efwa - Medea sa...

Vilken härlig kofta. Pippimönstret är så fint. Jag har muskatgarn som jag köpt för att sticka en pippi-tröja och vem vet kanske blir det en efter koftans mönster. Eller så blir det till något av barnbarnen.
ha en skön dag!

Myggan sa...

Man kanske skulle ta sig till Tyskland för att få lite stickat...
Den blir ju jättebra.
Gratta Emma från mig. Om jag inte träffar henne själv innan du gör det. Kanske, kanske åker D och jag en sväng till Falköping.
/P-K