lördag, maj 09, 2009

Mossigt 1

Jag tycker att det är kul att träffa kollegor inte bara på arbetstid för då hinner man prata om annat än elever och skola också. I onsdags var vi ett gäng som sprang Vårruset i Slottsskogen i Göteborg. Med picknicken efteråt och övernattning hos arbetslagsledaren blev det en mycket trevlig tillställning. För att få det ännu trevligare har jag infört syjunta för personalen 1:a torsdagen i varje månad i "min" textilsal. Vi har inte bara några kul timmar tillsammans, det blir också ett sätt för mig att vara till nytta för mina kollegor som kan tänkas vilja ha hjälp med någon teknik eller bara goda råd. Väldigt trevligt! När vi träffades i torsdags kväll lärde jag mina härliga medarbetare ett uttryck som jag själv försöker leva efter: Gräset är grönt där du står, bara du vattnar på det.
-
I går vattnade jag mitt eget. Jag skyndade mig nämligen från jobbet för att hinna på stickcafé. Det känns som en evighet sen sist för jag har inte kunnat de sista gångerna (vi träffas varannan vecka). Ååååå, vad jag har saknat mina stickkompisar. Så mysigt att kolla vad alla gör, klämma på nya garn och diskutera mönster. Bl a pratade vi om den här som jag precis fått levererad.
Boken är fylld med 18 underbara modeller som inte behöver monteras. När det är färdigstickat är plagget klart. Något för mig och alla andra som tycker att all montering är hur tråkigt som helst. Dessutom finns det mängder med tips för den som vill skapa egna liknande mönster.
Jag lånade ut min basker när Garnpaletten skulle till symässan i Malmö för att sälja sina garn. Som tack för lånet fick jag välja en härva handfärgat garn. Efter lång tids övervägande blev det till slut detta entrådiga. 600 fantastiska meter svensk ull i färgen Mossgrön. En sjal i det till min gräddvita kappa kanske... Tack, tack snälla Rakel.

3 kommentarer:

Signe sa...

Den boken är så bra! Jag har stickat den ärmlösa tunikan som är precis i början och den blev jättebra.

Veronica Tingvall sa...

Den boken låter som något för mig. Jag HATAR att montera. Jag köpte det mossgröna garnet för ett tag sedam, det är så underbart men jag har inte börjat sticka med det än.

Kram/veronica

Sunna sa...

Vilken toppenbok, och den gröna härvan..grön av avund