torsdag, april 09, 2009

Glad påsk!

Idag har jag haft mysiga timmar med en stickkompis. Först tog vi kvastarna till Stålboms konditori och fikade, stickade och diskuterade olika mönster och garn. Sen drog vi till garnbutiken Sticka lätt och diskuterade mer garn och mönster. Tro det eller ej, men vi köpte faktiskt inte något garn (fast det var nära). Det fanns ett auberginfärgat, fantastiskt bomullsgarn som jag är såååå sugen på. Till ett linne kanske... Det var - som alltid - kul att umgås med en likasinnad. Tack för mysiga sticktimmar och härligt sällskap Kicki!
Så här blev den gaffelvirkade sjalen efter montering och blockning. Den blev nästan för lång, men väldigt bra på bredden. Jag gjorde 345 öglor på varje ögle-längd och det hade nog räckt med 255. Kampes ullgarn gör den väldigt varm och och det behövs för det är inte vårvarmt på morgonen när jag står på perrongen 6.45...
Till sist vill påskgrisen och jag önska alla en riktigt skön påskhelg!

8 kommentarer:

ki sa...

Tusen tack själv, du gjorde min dag!! Blev håret bra?
Glad påsk!
Kicki

maja sa...

vilken fin sjal. jag har bara provat lite gaffelvirkning, när jag gick min textillärar utblidning. Tyckte då att det inte blev fint, men har sett flera exempel på det i olika bloggar att det kan bli jätte fina alster.

Skaparstigen sa...

Häftig sjal! har själv aldrig provat gaffelvirkning, men nu blir man ju lite sugen.

Glad påsk!

kristina sa...

Jättefint mönster på sjalen! Glad Påsk!/Kristina

Strömming sa...

Snygg-så-man-dör-sjal!

makiato sa...

Sjalen blev jättefin!

Pockethexan sa...

Hej Peter Olofsson heter jag som skriver dessa rader på din fina och trevliga blogg. Det jag nu gör är kanske inte helt okej i bloggvärlden, men ibland så måste man få göra små "fulingar".
Ja, vad gör jag för "fuling" då, ja bli inte orolig, det är inga konstigheter, jag håller på att "ragga" folk till mi "Lilla Frus" blogg" Men "Herregud" männsika! kanske du då tänker kan hon inte göra det själv? Nej, faktiskt inte det är där problematiken ligger, hon är ryggskadad efter en svårare förlossning, 3:e barnet; sedan 15 år tillbaka så är hon till största delen sängliggandes. (ja, nu går det ingen nöd på henne, hon är ju gift med mig, en alldeles förtjusande liten man som pysslar om henne i princip dygnet runt).
Ja, problematiken är ju att hon har lite svårt pga av smärta och medicinering att vara och arbeta med datorn lite längre tid, så nu spar jag in en massa jobb till henne genom att kommentera inne hos dig. Självklart så sköter hon kontakten helt själv med dig om ni "tivs" tillsammans och du gillar litteratur, det är i princip det enda hon kan göra är att läsa och sitta/ligga vid datorn. Idag har jag gästinläggat hos henne, men det brukar jag inte göra, hänt någon gång bara. Men nu tänkte jag överraska henne med att nästa gång hon öppnar sin blogg så "kryllar" det av glada tjejer som vill boktipsa eller bara skriva om livet, smärta och elände i största allmänhet(ler). Nej, så illa är det inte, Hexan tycker om att se till det "friska" hos människan! Dagens inlägg handlade om fornnordisk mytolgi och det passar henne perfekt, hon är en riktig "vikingahuldra"!
Ja, stollen som skriver dessa rader heter Peter Olofsson och bloggr normalt på www.oumberligating.blogspot.com
PS: Det blir lite av massutskick denna kommentar så det kan hända att du "drabbats" av familjen Olofsson förut och gillade du inte oss då, så kanske du inte gör det nu heller så strunta bara i att kommentarssvara, fast då går du miste om mycket för trevligare människor får man leta efter, ja, ialla fall när det gäller min Fru, jag är väl som män är mest "grymtande" och "hungriga"!
Nej, som sagt nu ska jag inte stjäla mer utrymme i ditt kommentarsfält, läser alla bloggar som jag skriver detta i, säger det igen fin och trevlig blogg!

med nål och tråd sa...

Så härlig den ser ut! Fint mönster.