onsdag, december 16, 2015

Tovade trollunge-tofflor

Det är långt ifrån alla jular som jag gör julklapparna själv, men i år tänkte jag att det skulle bli några. Alla kan jag inte visa här innan jul, men just denna klapp är jag ganska säker på att mottagaren inte ser här.
När de här tofflorna var stickade och tovade bestämde jag mig för att döpa om Gullungen till Trollungen, för visst är de här perfekta till en Trollunge-prinsessa? Snabbgjorda var de också...
Mönster och garn köpte jag av Garn-Tua. Jag har inte handlat av henne tidigare, men det här var definitivt inte sista gången. Snabb tjej det där och webbutiken har massor av fina garn och mönster.
Skogs-gräset runt kanten är gjort av ett tvåtrådigt ullgarn typ Kampes. Först virkade jag en varv med fasta maskor runt kanten och sen knöt jag två trådar runt varannan maska. Sen friserade jag lite med saxen så att ändarna blev ca 5 centimeter. Jag tycker att det blev precis så gräslikt som jag hade tänkt mig. För att Trollungen inte ska slira omkull på hala trägolv har jag bombarderat sulan med prickar av Sock-stop.
Garn: 67 g Hjertegarns Incawoll + restgarn av något 2-trådigt
Stickor: 5 mm
Virknål: 4,5 mm
Mönster: Tovade tofflor

7 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Vilka fina!

Myggan sa...

Vilka fina! Nu tror jag att jag gillar trollet bättre än prinsessan Tuvstarr. =)
/Syster Yster

Malin Elonsson sa...

Men herregud så fina!!!! Underbara <3 helt perfekta till våran lilla princessa, som tagna ur John Bauers sagovärld :)

Raggmunk sa...

Jättefina, kan man få ett par i stl.46?

frisky frog sa...

Raggmunk: Vilken färg önskas? Eller, det kanske var en dum fråga. Färgerna ska förstås vara de samma som ett visst hockeylag. Eller? =) Vi får se om jag orkar sticka så stora...

Manduzana stickar sa...

Så gulliga små tofflor!

Cicci H sa...

ÅH så söta! Jag tänker på Ronja Rövardotter och Rumpenissarna när jag ser dem! För övrigt är din nya header alldeles underbart vacker! <3 God fortsättning på nyåret!