måndag, juni 15, 2015

Från kavaj till väska

Nej, jag har inte gått i ide. Det har bara varit så väääldigt mycket på sista tiden. Terminsavslut innebär alltid att det är mer som ska hinnas med. Betyg och omdömen ska skrivas och elevernas arbeten ska fotas och dokumentationer ska gås igenom. Det är diverse personaltrevligheter, avslutningar och annat som ska klaras av, stora hönan hade sin examensbjudning här hemma och dessutom beslöt jag hastigt och lustigt att byta jobb. Det innebär att jag har 3 träslöjdsalar att städa och röja... Tänkte inte på det. Men, bara några dagar till sen blir det kompensationsledigt och semester. Tjohoo!
Även om det inte finns så mycket tid och ork kvar till kreativitet så gör jag något i alla fall. På Pinterest hittade jag så himla fina väskor gjorda av gamla kavajer och en gammal kavaj använd till Mr Bean-förklädnad fick sätta livet till. Jag är inte riktigt nöjd med modellen, men med lite justering tror jag faktiskt att det får bli några såna här.
Lite knixigt var det att få ut bra bitar, men med lite pusslande så fick jag till det till slut. Ficklocken satt redan på. Perfekt! En ficka på var sida. =)
På bilden syns att jag har fått skarva fram- och bakstycke, men med stickningarna blir det som en extra utsmyckning tycker jag. Ärmarna med sprund och fina knappar blev väskans sidor. Jag behövde inte ens sy i knapparna, de satt ju redan på plats.
Egentligen ville jag använt kavajens foder, men det var så mycket sömmar och tre innerfickor så jag lyckades helt enkelt inte att få till det snyggt. Ett loppisfyndat tyg för en tia fick duga istället. Imorgon blir det nog en tur till Kupan för att försöka hitta stora kavajer...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt fin väska!
Hälsningar Fröken Slöjd

Malin Elonsson sa...

Dagens hjärtattack! Vid första anblicken fick jag för mig att det var kavajen jag sytt till pappa på första bilden, och när sen nästa bild var en väska sydd av kavaj... ja, du fattar! ;)
Kram!

Myggan sa...

Haha! Den hade ju varit snygg..... Väskan är ju supersmart. Billiga kavajer finns det ju gott om.
Vi syns snart!
/Syster Yster

sinneskatten sa...

Så himla snygg!

Cicci H sa...

Så smart och snyggt! :-) Ha en skön semester!

Emilia sa...

Vilken snygg kavajväska - fiffigt!