tisdag, april 14, 2015

Emaljerad groda

Det är ofta som jag inspireras av mina elever. När de täljer blir jag sugen på det, när någon gör en kista vill jag också göra en kista osv, osv. Några elever håller på att experimentera med plastemalj och då vill jag genast göra det också. =)
Den här gången behövde jag en ny nyckelring till bilnyckeln. Att arbeta med schabloner är pilligt, men om det lyckas blir det oftast väldigt fint. Eleverna tycker att det är rena trolleriet att slutresultatet kan bli så bra med hjälp av ett hål som har en önskad form. Den lilla grodan är bara 18 mm och var pillig att skära ut i pappret, men blev ganska bra till slut. Istället för vita prickar på svampens hatt använde jag guldglitter. 

Vill du också emaljera? Smältpulver, kopparfigurer och kopparplåt hittar du hos Slöjddetaljer. Väljer du att klippa egna figurer behöver du en plåtsax också. Sen behöver du bara en spisplatta. Jag brukar täcka den med en bit folier för att inte riskera att det blir färg där man inte vill ha det.

3 kommentarer:

Myggan sa...

Man ska ta tillvara de goda idéerna. Svampen är jättefin och jag är imponerad över grodans detaljer.
I veckan hade jag ett studiebesök från högstadiets särskola. Jag var alldeles slutkörd när de gick, men de gjorde verkligen min dag. =)
/Syster Yster

Anonym sa...

Så himla fin och grodan är ju bara så gullig!
Bra gjort och tack för en bra blogg!

LADY JEN sa...

Wow vad fin! När jag ser sådant här längtar jag tillbaka till jobbet. Det här ska jag spara ner och ta med mig, tack för inspirationen!
Kram