söndag, mars 30, 2014

Spinnet

1882 startade Habo spinneri, ca 30 år senare var det Habo-filten som var den stora produkten och långt senare färgades kläder där. Exakt när Spinnet stängdes vet jag faktiskt inte, men jag vet i alla fall att familjerna som grundade det sålde 1966... Idag kan man hyra Spinnet för olika evenemang, där finns fik (Tatuerade älgen) och loppis och där pågår olika kreativa aktiviteter.
I helgen var det ABF som hyrde lokalen för att inspirera och visa vad man kan göra på olika kurser. Syster Yster ska hålla kurser i gaffelvirkning och virkning och vi hjälptes åt att visa hur det går till. Här syns Myggan bakom försäljningsbordet.
På bord #2 hade vi bullat upp med gafflat och virkat. Myggan sa innan att vår del i Spinnet skulle vara den mest färgglada på hela bygget och jag tycker att vi lyckade riktigt bra.
Här sitter Myggan i lugnet före stormen. Klockan 10 öppnades portarna och sen hade vi i stort sett full runt bordet i 5 timmar. Kvinnor i blandade åldrar prövade att gaffla och pratade om mormorsrutor och virkade koftor, sjalar, vantar och annat. Vi var helt slut efteråt, men så himla roligt! Det här skulle man göra på heltid...

4 kommentarer:

Myggan sa...

Japp! Fast trött blir man. =)
Tack snälla för hjälpen, och tack för kvällsmys.
/Syster Yster

Missen sa...

Åh vad fint ni har gjort era bord/ marie

A´marie sa...

Ha! Nu vet jag hur man kan se skillnaden på er på kort. Kul kraaaaaaaaam

Ullfull sa...

Låter så mysigt! Synd att Habo är så långt bort.. Kram