torsdag, maj 23, 2013

Hipp hipp hurra...

Idag skulle det tydligen vara min dag. Ja tjena! Jo visst har jag fått många gratulationer på via sms och dator, men för övrigt har det inte märkts att jag fyllt år. Ingen var hemma och grattade i morse, ingen sa något på jobbet, ingen tårta, inga presenter och dessutom har jag urinvägsinfektion. Det var en allmänt supersämst födelsedag...
Tills lilla hönan kom hem nu ikväll. Jag visste att hon börjat på den, men inte att den var klar. Jag frågade faktiskt för någon vecka sedan och då ljög hon sin mamma rätt upp i ansiktet, men hon är förlåten allt för jag älskar den. Tavlan är målad efter en bild som syster Yster tog någon gång på sensommaren 1993. Det är jag och stora hönan på jakt efter björnbär inte så långt från huset. Det som jag tycker gör den extra häftig är storleken, 80 x 120 cm så vi är nästan i skala 1:1. Och vet ni vad som är ännu häftigare? När min älskling blir berömd har jag ett av hennes tidigaste verk. Du är bäst E!

söndag, maj 19, 2013

"Slöjdläraren som kan tillverka vad som helst med vad som helst."

Det var så undertecknad var beskriven i det fina häftet som var och en fick på bröllops-middagen. Igår sa nämligen döttrarnas kusin ja till sin fina brud. Solen sken över Toarps kyrka och på en bild lyckades jag fånga både risgryn (trodde inte att man fick släng sånt längre) och slöjan som lyftes av vinden. Jag tycker att de är sååå fina!
Brudparet önskade sig pengar för att kunna göra en resa. Toppenpresent tycker jag som gjorde det enkelt för oss givare, men ni som känner mig vet hur det är. Inte gick det att bara lägga pengarna i ett kuvert. Nä, vi beslöt oss för att vara lite besvärliga.
Pengarna växlades till guldpengar och stoppa ner i ett plaströr som noga skruvades fast i båda ändarna. Lite pyssel ska väl brudparet ha för att komma åt gåvan. He he!!
Hjärtat och foten är betsad furu och skylten är gjord av aluminium. För att förtydliga den stansade texten fyllde jag bokstäverna med svart färg. Tyvärr är jag och julklapps-kameran fortfarande inte riktigt överens...

tisdag, maj 07, 2013

Macaw-koftan

Det var kanske inte så smart att starta 3 koftor/tröjor samtidigt, men jag var bara tvungen att få ur mig mina idéer. Nu är den första färdig, min papegoj-kofta. Ryggen är virkad som en stor mormorsruta av ett härligt nystan Zauberball som jag fått av goa Missen. Färgerna är som tagna från en Militär Macaw-papegoja så därav namnet.
(Inte sne, bara dåligt upphängd.)
Ärmar och framstycken är stickade i Drops Alpaca. Jag har en gammal favvo-kofta i samma garn och färg som jag stickade när jag var lärar-student, men tyvärr börjar den bli så sliten att den snart trillar i bitar så det var perfekt att kunna ersätta den. 250 gram Alpaca gick det åt och 350 gram till hela koftan.
Omlott-knäppt eller bara härligt släng-o-dängig får humör och temperaturen bestämma. Härligt varm, men ändå fjäderlätt.
Att välja knappar är aldrig lätt så denna gång fick mannen hjälpa till. Dessa har jag fyndat i finfin butik i Hemse på Gotland när vi besökte bla Ullfull förra sommaren.
Vilken tur, imorgon ska det bli svalare väder så jag kan ta min Macaw när jag cyklar till jobbet. Tjohoo!

lördag, maj 04, 2013

Finaste fina

Aklejor är absolut mina favoriter i trädgärden och när jag tänker efter var det nog syster Yster som introducerade dem för mig. För massor av år sedan hyrde hon hus på landet och hela långsidan pryddes av ett blomsterland där hon hade olika varianter.
(Förra årets blommor.)
Jag själv har haft aklejor ganska länge nu och sen förra året har jag ett jätteland med nästan bara aklejor. De är roliga för de korsar sig med varandra och det uppstår hela tiden nya färgkombinationer. Min personliga favvo är den svarta Black Barlow och jag har låtit henne föröka sig ohämmat.
Akleja är superlätt att odla och det blir mängder av frön varje år som jag inte riktigt kan låta bli att ta var på. Vill du ha? Det finns blå, ljust lila med vit "kjol", mörkblå, ljuslila, vita, cerise, ljusrosa, låga rosa med vit "kjol", rosa med dubbel "kjol", och svarta. Maila din adress och berätta vilka du vill ha så kommer de med snigelposten.

onsdag, maj 01, 2013

Ny förvaring

Just nu tillbringas en hel del tid vid symaskinen. Det ska bla bli väskor i modellen nedan. När jag gick igenom tygförrådet för att hitta tyger till dessa väskor hittade jag tyger med broderier på. Jag gjorde dem på svägerskans broderimaskin för några år sedan, men hade totalt glömt bort dem. Det fick bli lite förvaring till mig själv. Stickväskor och påsar kan man ju inte få för mycket av. =)
Väskan är av grönt linnetyg med ett kul broderi på
och fodret är ett loppisfyndat bomullstyg.
 Givetvis finns det en rymlig ficka för småsaker på insidan.
Broderi nummer två fick bli en stick-förvaring. Tyget räckte inte
till både fram- och bakstycke så baksidan blev randig.
Jag gillar stick-korgen på broderiet.