måndag, juli 16, 2012

Ö-semester

Hemma igen. Syster Yster och jag har cyklat på vackra Gotland. När jag inte fick med familjen på cykelsemester ringde jag Myggan och sa: - Vi ska cykla i sommar! Okej, sa hon. Tänk att hon fortfarande är med på mina galna upptåg, precis som när vi var barn. Cirka 20 mil blev det med mycket systersnack och skratt, garn, fina utflyktsmål och trevliga möten. Och en något öm ändalykt...
Här poserar finaste A under första vilopausen någon mil söder om Visby. Nötter och torkad frukt är finfin färdkost. Om man tittar riktigt, riktigt noga syns det att vi fuskade med el-cyklar (som inte fungerar om man inte trampar också). Det var ju liksom inte alla i tvillingduon som hade tränat genom att cykla till jobbet... och den halvan som faktiskt har cyklat till jobbet har fuskat alla regndagar.
Anita & Myggan utanför Gotlands spinneri.
Största och första målet på resan var Hemse lite dryga 5 mil söder om Visby. Där bor finaste, finaste Anita. Utan att blinka tog hon emot oss med öppna armar och lät oss njuta av både kylskåp, sköna sängar och sina goa familj. En viss 2-årings härliga ordspråk kommer att hänga med länge... Hallååååå! På sin lediga dag körde hon oss hit och dit och vi fick se många godbitar av Gotland som vi förmodligen missat på cyklarna. Att vi plockade upp en viss Pia och drog av en stickkväll gjorde inte det hela sämre.
Det är svårt att ha med sig en blomma när man är på cykelsemester så vi tog med stickpåsar istället. En påse från mig måste förstås ha tyg med grodor på.
Modellen är efter en systembolagskasse - något förstorad - i tyger som jag tycker om. Rött är en av mina nya favvo-färger och grönt vet ni ju redan att jag gillar.
När man ger något till någon som man tycker mycket, mycket om ska det vara hjärtan på. <3 <3 <3
Tack goa, goa Anita för din fantastiska gästfrihet!


9 kommentarer:

Missen sa...

Lite avundsjuk är jag allt. Gotland är fint. Att få en sådan proffsig guidning av härliga Anita måste vara underbart. Den prickiga klänningen ser härlig ser härlig ut/Marie

Eva Hudin sa...

Gotland är fint! Och vilken lyx med egen guidning. Och 20 mil är ingen dålig runda. Låter som ni hade en härlig semester.
/Eva

Maria i Falkenberg sa...

Vålkomna hem till regnet! Det låter som om ni hade en toppensemester, trots ändalykten. Stickpåsen är jättefin!

Myggan sa...

Tack för att jag fick följa med! Och tack för att du släpade på cykelkärran. =) Imorgon far vi mot nya äventyr. /Den otränade

Manduzana stickar sa...

Vad roligt med cykelsemester på Gotland!

Ullfull sa...

Tack för att Ni kom, såna inspirationskällor Ni är! Och såå fina presenter, tackar!
Hallåan åker hem torsdag morgon, det lär bli tyst;))
Välkomna tillbaka!
Kramar Anita

I det blå huset sa...

Så mysigt ni verkar ha haft det. Fina stickpåsar.

Emilia sa...

Härligt med cykelsemester - och fin stickpåse!

yvonne sa...

Underbara stickpåsar, mysig blogg, kikar in snart igen!