torsdag, juni 28, 2012

Patch-work

Det finns de som gör fantastiska arbeten med lapp-teknik. Jag har testat lite grann, men inte blivit riktigt biten. Tyvärr får jag säga för jag tycker att det är väldigt fint. Som väl är går det att köpa på metervara på Skroten. Tidigare har jag gjort en grön klänning och nu blev det ett blått linne i favvomodellen.
Det fick bli en ficka i jeanstyg för nycklar på framstycket i-fall-om-att jag har den på jobbet (det är helt hopplöst att inte ha fickor där eftersom det är nycklar till skåp, alla maskiner och annat).
För att "få ihop" linnet, få en snygg helhet har jag också sytt övre bakstycket i jeanstyg. Jag tycker dessutom att det bryter av lite i allt det rutiga.
Jag fodrar alltid fickor. På så vis slipper man ludd-samlande sömsmån och jag tycker att det är lättare att sy fast fickor om de är kantade och klara. Yttertyget räcker ner 3-4 cm på insidan och tygerna läggs avigt mot avigt när jag syr ihop yttertyg och foder. Kvar blir ett litet hål mellan de båda tygerna som jag oftast inte ens syr ihop. 
Är inte den här grodan yster så vet inte jag. Någon har kommenterat att frisky skulle betyda kåt. Japp det är ett engelskt slanguttryck för det, men i min (antika) ordbok betyder frisky yster. Precis som jag! =)

3 kommentarer:

Emilia sa...

Jättesnyggt - bra med lapptyg man slipper svänga ihop själv ;)

Myggan sa...

Så fin den blev! Gillar grodan. =)
Jag måste nog sätta fart snart med mina egna skrot-fynd.
/Syster Yster

I det blå huset sa...

Så snygg den blev. Det tyget gillade jag, får nog planera in en vända till Skroten.