tisdag, maj 15, 2012

Offe

Äntligen!! Till slut blev min Offe-kofta klar. Sakta, sakta växte den fram och ett tag trodde jag att den skulle få vänta tills jag har 10 fungerande fingrar igen. Men, jag har kämpat på och vad glad jag är att jag höll ut.
I-corden har jag gjort på stick-kvarnen och sen sytt fast. Liiite bråttom att bli klar hade jag och uppmärksammade inte att det blev lite "korvigt" på ena framstycket. Jag gör nog om den... en annan dag...
I vanliga fall tycker jag inte att syster Yster och jag är så himla lika, men dessa bilder kunde lika gärna varit på henne. Hur gick det till? Inte konstigt att papsen inte alltid vet vem som är vem.
Det lite sträva Kauni-garnet blev väldigt gosigt efter handtvätt med hårbalsam och centrifugering i tvättmaskinen. Vilket garn!
Garnåtgång: 130g Kauni (som jag fått av goaste My) färg EME, 115g mörkgrått ullgarn från Färöarna och 20g härligt grönt Finullgarn från Rauma.
Stickor: Med mina favoriter 4:orna blir det sååååå slätt och fint.

5 kommentarer:

myzpyz sa...

oh va fiiiin den är :)
kul att garnet du fick kom till användning, då kan jag inbilla mig att jag får kramas med dig även om jag inte är i närheten *myz*
kramar o kärlek

Emilia sa...

Supersnygg blev den!

Myggan sa...

Så fin den blev! Kan man lämna in ett par nystan och få en likadan?
Vi är inte lika. Du har snaggat hår och jag har en Jeltsin-mössa. =) Dessutom har jag bredare nederdel.....
/Syster Yster

Sunna sa...

rackarns så fin du blev, nu kan du gå på bal

Dödergök sa...

Snyggt! Jag älskar min offe och har använt den jättemycket hela vintern.