lördag, mars 12, 2011

Snödroppssjal

Long time - no see! Det har varit lite mycket på sistone och tiden har inte riktigt räckt till för bloggen. Eller... när jag äntligen kommit hem på kvällarna har jag "svimmat" i soffan och inte ens orkat att sticka . Men, nu är jag tillbaks. =)
Den här sjalen har tillverkats under några brottartävlingar. Perfekt stickning när man inte vill/kan ta ögonen från brottarmattorna. Den är stickad med stickor 4 i Hjertegarn´s strumpgarner, randat 2 varv av varje. Dels 2 nystan limegrönt Sock 4 och dels 2 nystan självrandande Jacquard magic i glada färger. Den benvita kanten är hemmasnickrad och virkad i Drops Alpaca.
Tillägg 1: Jag ökar på rätsidan med 1 omslag innanför 2 kantmaskor i varje sida och 1 omslag på vardera sida om mitten. I detta fall hade jag 3 maskor i mitten.
Inte var det något kul väder att foto i, men det snöar i alla fall inte som i morse. Duggregnet och den kalla vinden ger inte rättvisa åt färgerna så jag kanske bloggar den någon annan gång igen...
Men kolla vad jag hittade intill stenmuren! Årets snödroppar tittar försiktigt fram, härom kvällen hörde jag en lärka sjunga som en galning och på jobbet skriver jag elevernas omdömen för glatta livet. Wohoo, våren är här!
Tillägg 2:
Om du vill ha mönster till snödropps-spetsen är det bara att maila mig.

15 kommentarer:

Vindling sa...

Vilken underbar sjal!

Rät&Avig sa...

Så vacker! Verkligen vår...
/Ann-Britt

Myggan sa...

Tjusigt! Du kan få byta sjalen mot ett styck rockmönster. =)

ki sa...

Såå läcker sjalen är!! Vill ha....
Kram
Kicki

Maria i Falkenberg sa...

Jättekul att ses igen, både här och i verkligheten! Sjalen är så läcker i färgerna! Yeah för våren!

Pernilla sa...

Vilken härlig sjal! Man får vårkänslor.

Sunna sa...

wow vilken sjal, helt i min smak och färg, vad har du haft för garn?

Stickenickan sa...

Hej!
Så fin sjal! Jag har försökt göra en sådan sjal (i strumpgarn) en det blir inte bra...Jag har provat att öka i var kant, eller i 2 mitten och i var kant, men det blir inte bra. Hur ökar du? 2 i mitten? Med omslag?
Tacksam för hjälp! :-)
Stickenickan

Linnéa sa...

Den är verkligen kanonfin! Hade gärna velat ha lite mer info om hur du har virkat kanten - den gör sig verkligen ihop med det randiga!

Kram

LADY JEN sa...

Roligt att du är "tillbaka"! Sjalen är jättefin.
Kram

Blenda sa...

Jättefin!
/Blenda

Majstess sa...

Jättefin!! Gillar särskilt den virkade kanten, som liksom bryter av lite!!

Otaliga projekt sa...

Vilken underbar sjal! Jag har lite trevande börjat fundera på om jag ska våga mig på en spetssjal, men nu blev jag jättesugen på att göra en (förhoppningsvis) lika fin som din.
Även jag är intresserad av hur du har gjort snödroppskanten.
Tack för inspiration och tips.
Sarah

krajamaria sa...

Så fin sjal! Jag vill gärna veta hur du virkat spetsen. har just virkat en liten spets till ärmarna på en tunika jag sytt. Inget avavncerat alls, men det blev så fint med virkat på tyg. :)
krajamaria(att)live.se

knitbyme sa...

En sak till på "att vilja göra" listan. Kram till vi ses i oktober (hoppas jag)!