tisdag, oktober 26, 2010

Förvaringstillverkning

Froggen syr som en galning för att hinna göra allt klart till Stickeventet. Sena kvällar blir, men eftersom några "tjatar" (jag nämner inga namn, men de heter Kicki ock Maria =)) gör jag vad jag kan för att göra det jag föresatte mig för väääldigt länge sedan.
Garnkassar av vaxduk för slabbiga tåg- och bussgolv.
Garngömmor i form av tetra pac.
Småpåsar för diverse förvaring.
-
Härligt, nu är det inte många dagar kvar.
Lääängtar!!

lördag, oktober 23, 2010

Härmapa

Syster Yster har gjort en stolsdyna inför stickeventet och jag vill ju inte vara sämre. 4 meter orm sydd av 31 rutor som mäter ca 15 X17 cm.

Gröna och blå nyanser, enfärgat och mönstrat och givetvis några av mina grodtyger...

Hopringlad blir ormen mjuk och gosig att sitta på och den kommer att bli perfekt på stickeventet i Tidaholms sommargård som inte är helt höstruskvänligt. Nu har jag bara ett par tovade tofflor kvar att göra sen är jag redo för en helg med ett helt gäng likasinnade. Längtar!!

måndag, oktober 11, 2010

Virkade vantar

Jag håller på och skriver virk- och stickmönster till vantar. För att kolla att de stämmer har jag provat dem och första paret ut blev ett par virkade med broderi på.
Vantarna är virkade i 2 trådar 2-trådigt Kampes ullgarn med virknål 4. Broderiet är inspirerat av hallandssöm och är gjort med 1 tråd i främst kedjestygn.

Jag tror att det var petraO som skrev om bakåtvirkningen. Kristina-lakris lärde mig virkad kräftgång under slöjdlärarutbildningen och den blev genast min absoluta favorit. Snyggare och mer stadig kant får man leta efter och därför blev inte valet svårt när jag skulle virka kanten på vantarna. Även den är gjord med 2 trådar. Mönster kommer så småningom.

onsdag, oktober 06, 2010

Bråda dagar

Det är bråda dagar inför stickeventet. Hyran är betald, maten beställd, alla gäster är fördelade i de 10 rummen och vi har beställt små hemlisar. Men, än återstår en del arbete.
En hel hög tyg ska omvandlas till förvaring, flera saker ska inhandlas och ett visst metallarbete ska utföras. Nyfikna? Det kommer fler bilder efter att eventet gått av stapeln. Vill du också vara med? Det finns 3 platser kvar...
När jag ändå var i farten blev det några markörer till mig. De söta babushka-pärlorna köpte jag på Syfestivalen i Borås. Visst är de ljuvliga! Symaskinen och fåret har jag fått av syster Yster och var egentligen örhängen. Hon vet att jag inte är överförtjust i dinglande sådana och jag fick tillåtelse att göra om dem. Eventuellt hamnar de som dekoration på någon väska...