söndag, mars 07, 2010

Japaner, japaner...

Idag blir det inget hantverk, det blir ett skrytinlägg av en mycket stolt moder istället. Jag har redan nämt att Lillebrottarn skulle med i Ungdomslandslaget. Nu har hon äntligen gjort sin landslagsdebut. Sedan i torsdag har vi tillbringat massor av tid i Klippan på en av Europas största tjejtävling i brottning med 24 nationer som deltagare, bla USA, Japan, Italien, Ryssland, Senegal, Colombia, Frankrike mfl, mfl. Se så fin hon är i sin landslagströja! =) Pappa Krull (inte hennes pappa) är tränare i hemmaklubben Varbergs BOIS.
Japan kom med en jättetrupp och i torsdags kväll var det landskamp. Lillebrottarns motståndare var ett litet kort 70-kilos kraftpaket. Innan tävlingen bytte de presenter i en hälsningscermoni med nationalsånger, presentation av FILA´s domare (i gula slipsar) och deltagare. Japan vann i och för sig landskampen med bravur, men min guldklimp vann i alla fall sin match.
Fredag och lördag gick Klippan Lady Open för kadetter (flickor yngre än 18 år). Det var 2 ryskor, 1 italienska, 2 norskor, 1 japanska och Lillebrottarn i gruppen 70 kg. Här har 2:a perioden i matchen mot norskan precis startat. En stenhård match som gick till Sverige.
Här är Lillebottarn på väg in till finalmatchen. Tävlingspresidenten står i bakgrunden och landslagstränare M sitter på stolen. I dessa lägen är E helt "blank" eller ser kaxig och arg ut och den där kramgóa tjejen som vi känner är som botblåst. Taktik?
Efter tuffa matcher (det var bokstavligt talat på sekunden i matchen mot den förlorande,arga italienskan) blev det final mot en jätteduktig ryska. Här märktes det att det behövs mer rutin och betydligt mer muskler (vad äter unga tjejer i Ryssland egentligen?) Ett silver i landslagdebuten är något att vara mycket nöjd över.
Tyvärr kunde inte storasyster vara med den här gången, men hon följde tävlingen på telefon (sms). Hon var i Falköping på FT-cupen och kammade hem ett guld till samlingen. Vilka tjejer vi har! Fira får vi göra nästa helg för Lillebrottarn och góa klubbkompisen L stannar på landslagsläger i Klippan och kommer inte hem förrän på torsdag kväll.
Stolta, stolta föräldrar!
-
Och ja, jag har stickat som vanligt.
=)

8 kommentarer:

Maria i Falkenberg sa...

Jättegrattis till er allihopa. Om dina töser kommer med i OS, så ska jag lova att titta på alla matcher!
Jag saknade dig i fredags!
Ha en god vecka!

Eva i Halmstad sa...

Jättegrattis till brotterskorna.
Hoppas vi ses snart.
Eva.

Myggan sa...

Hurra för mina duktiga gudbarn!! De är ju för duktiga. Hade jag kommit ihåg det så kunde jag ju tagit en tur till Falköping för att familjesupportra.
/Anna

MiA sa...

Wow! Vilken duktig tjej! Var stolt!

Sunna sa...

Stort grattis, jättekul

Stickfantomen sa...

Massor av grattis! Fint berättat och spännande att följa.

lil sa...

Du har något att hämta på min blogg!

Emilia sa...

Du har en award att hämta hos mig (känn ingen press att ge vidare)!