torsdag, november 20, 2008

Mer tovat

Nu är äntligen alla tofflor dekorerade och klara! Ljusblå med stjärnor till min älskade, orangerosagula med skramliga plåt-elefanter till stora hönan, brunmelerade med g-klavar till lilla hönan och lilamelerade med gröna, broderade rundlar till mig. Mönstret är superenkelt och det går fort att sticka dem. Sen är det bara skjuts in i tvättmaskinen på 40 grader. Det märkliga är hur olika de tovar sig och det är tydligen fler än jag som har uppmärksammat detta fenomen. Mina och flickornas tofflor är stickade i samma storlek, men mina är nästan mindre än deras. De brunmelerade blev helt klart bäst för de blev inte så låga i hälen och är fint rundade vid tån. Jag kanske kan byta...

11 kommentarer:

Mammatankar och lite annat sa...

Får tipsa mamma om detta! Tofflorna är u så fina. Själv lär jag inte göra dem, men mamma kanske har lust att ge dem till mig i julklapp.

Susanna sa...

snygga! mönstret till dessa ligger i min bokmärkesmeny och bara väntar på att bli stickade! så många projekt och så lite tid!men de gick fort sa du!!

Anna sa...

jätte-jättefina! Nu bara måste jag ju lära mig sticka snart! men oj, vad det tar emot att starta på nytt med något, som man liksom kommer att vara "dålig" på länge.

MiA sa...

Ånej... nu blir jag ju så sugen på att prova att göra såna. Jag vill inte hitta mer fina saker.. jag hinner ju inte...

Ha det gott!

Frida sa...

Sådana gjorde jag till min syster och hennes man i julkapp förra året, och en annan variant till två av hennes barn. I år har jag gjort små mustofflor till han som var för liten förra året. Men dina är mycket finare för jag kom inte på att man kunde "pynta" dem. Syrran har förresten pikat om att hon kan behöva nya :)

Raggmunk sa...

hur mycket garn behöver jag till mina 45´or =)

kristina sa...

Hrm...nu blir jag sugen på att göra sådana. Dina är jättefina!

mullemoose.blogg.se sa...

Oh va fina. Vilken syn när ni tippetippetappar runt granen i dom, hela familjen...
Snyggt! Avis är Mille

Fröken Elsa sa...

Jättefina tofflor med fina dekorationer. Önskar att jag också kunde sticka.
Jag har provat att tova virkade alster i maskin, men jag tycker inte att det blir lika fint som när det är stickat.

Myggan sa...

Var det bättre med "längre" skaft? Då kanske mina inte blev så tokiga då. De är varma och sköna i alla fall.
/P-K

Skaparstigen sa...

Så snygga och personliga de blev!