fredag, februari 19, 2010

Ledig fredag

Om man kör från mig till syster Yster och stannar på (nästan) halva vägen hamnar man i Smålandsstenar. Där finns det gamla anrika konditoriet Göstas. Det har funnits sen urminnes tider och med tanke på inredningen är jag ganska säker på att det dessutom är tämligen oförändrat. När jag var barn och vi åkte till bekanta i Halmstad brukade vi stanna på Göstas och fika. Kanske berodde det mest på att det satt 4 tämligen högljudda ungar i baksätet och papsen behövde vila öronen...Bästaste syster kom på att vi kunde ha ett eget stickcafé idag och vi bestämde oss för att åka halva vägen var. Alltså hamnade vi hos Gösta. Klockan 10 började vi med räksmörgås och Göstas goda strutar. De skulle ni smaka! Det är små chokladdoppade strutar fyllda med med någon brun, gosig fyllning (nästan sådan som det är i punchrullar). De ser precis ut som de gjorde för mer än 30 år sedan. Sen stickade vi, skvallrade om ditt och datt och planerade för årets upplaga av Jönköpings Allmogemarknad. Ja just det, innan vi skildes åt slank det visst ner en semla också. Ooops!
Det är alltid många som undrar hur det är att ha en tvillingsyster. Jag kan bara säga: DET ÄR BÄST! Man har alltid någon att vända sig till och man har alltid en bästa kompis. Någon som tröstar och ställer upp i alla väder. Vi vet vad den andre tänker bara genom att titta på varandra (mycket användbart när man inte vill säga högt vad man tänker, fniss), vi delar intressen och umgås så ofta vi kan. Vi har dessutom bestämt att när vi blir gamla ska vi bo ihop. Fast det är inte riktigt förankrat hos våra män än förstås... Tack goa, goa syster Yster för en mysig förmiddag!
Puss & Kram
-
Tillägg: Här kan du läsa mer om vår systerträff. När jag läste det blev jag tårögd...

10 kommentarer:

Anna sa...

Det låter ju som en riktigt mysig förmiddag! Att vara kreativ på offentliga platser är inspirerande!Jag och en kompis nästan bodde på ett fik när vi bodde i Umeå. vi satt där i flera timmar och fikade, han ritade och jag skrev eller pluggade. Det var innan jag börjde sticka på allvar, även om det blev nån halsduk då och då.

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Vilken bra idé med halva vägen var!

Myssel sa...

Vad fint du skriver om tvillingskapet. Jag skulle också vilja ha en tvilling! Jag har söner som är enäggs och dom har det otroligt roligt tillsammans.

OttoPippi sa...

Vet du vad? Jag grät när jag läste ditt inlägg!!! Så underbart! Jag har ALLTID önskat mig en syster (har tre bröder :-)). Åsså fick jag barn..... tvillingflickor!!!! (som du ju redan vet). Anledningen till tårarna är att jag blir så rörd och glad! Att mina barn har en syster!!! Att dom har en tvillingsyster!!!! Jag kunde inte önskat dom bättre. Alla dom som har kommenterat dom som "jobbiga" (alltså för mig), eller ännu värre att det "var synd att dom var dom" (i bemärkelsen synd att de blev två flickor och inte en av varje som dom på nåt obegripligt sätt fått för sig skulle vara bäst) eller som "konstiga" eller som "tvillingarna" (vägrar se dom som individer) kan slänga sig i BACKEN!!! De har varandra, en syster, det bästa man förmodligen kan ha. You made my fredag!
Kram!!!

Myggan sa...

Visst hade vi det mysigt? Nu är jag fulltankad igen. Vilken tur att vi har varandra. Och vilken tur vi hade det med vädret.
P-K!
/Syster Yster

Skräddardotter sa...

Underbart! Att ni bara vågade ge er ut i snön! Det är syskonkärlek!

Myggan sa...

Som du själv säger det; Att ha en tvillingsyster är bäst. Utan dig är jag halv. =)
P-K

pulver sa...

Vilken fantastiskt bra ide!! Att ha ett eget stickcafe med sin tvillingsyster på halva vägen var! Jag tror jag får föreslå en stickträff med silveropulver i Örebro. Det är väl ungefär halvvägs mellan Göteborg och Falun.

silveropulver sa...

Fick tips av tvillingsyster till det här inlägget. Kan bara hålla med, att vara tvilling är bäst, ingen protest :) Vilken mysig dag! Lite avis blir man..

ankie sa...

Att ha en syster som bästa vän är få förunnat.
Själv har jag en lillasyster (2 år yngre) men vi har blivit uppfostrade som tvillingar. Samma kläder, lika saker, samma villkor m.m.
Hon är idag min BÄSTA vän. Även om vi inte lever samma familjeliv så finns vi där för varandra, förstår varandra. Bättre kan man inte ha det.

Ska torka tårarna o ringa min syster tror jag :)