onsdag, juli 30, 2014

Falkenbergs motorbana

Ett annat utflyktsmål man kan besöka är Falkenbergs motorbana. Här har älsklingen kört många varv på mc och tagit ett och annat SM-poäng. Senast det begav sig var för ganska så exakt 29 år sedan och således innan jag "kom i boet".
Men, även gamla gubbar vill och idag var det dags igen. Vilken tur att jag inte var med på den tiden det begavs sig för fy så nervös jag var.
Jag måste defenitivt öva mer på snabba bilder. Här är jag för långt ifrån. Jag får nog leta upp en kurs någonstans...
Här är jag för snabb och det blir mest blurr. På andra bilder fick jag bara med bakhjulet eller bara framhjulet eller bara asfalt eller så fotade jag helt fel hoj.
Här är han efter pass 2. Bara ett pass kvar och sen kan jag pusta ut. Han är lycklig som ett barn och det skulle inte förvåna mig om två motorcyklar ska bli tre. För det stod helt klart att han tyckte att det gick för sakta.
Om någon är intresserad av proffsbilder från kvällens övningar kan man se dem här och (gissar jag) välja testkörning 30 juli. Där kommer i alla fall jag titta för att eventuellt få bättre bilder på min alldeles egen roadracing-förare. Puss på dig!

tisdag, juli 29, 2014

Hyltenäs kulle

... eller Seaton´s kulle som det tydligen kallas i folkmun. 1916 stod George Seaton´s lyxiga jaktslott färdigt på Hyltenäs kulle, men redan 1923 brann huset ner. Kvar är bara grunden så det är lätt att få en uppfattning om hur stort huset var.
Serpentinvägen som slingrar sig mot toppen byggdes för häst och vagn och är fortfarand otäckt smal. Vet inte riktigt vad det är med mig och branta vägar, men det ger verkligen fjärilar i magen. Ni som rider: Ni vet när det är så brant att man vill stå i fältsits - det gjorde jag här. På Wikipedia står det att det går att komma hit med bil och buss (?). Den bussen vill inte jag åka i.
Jag kör den blågula enstamparen (yamaha) och kärleken susar fram på sin silverpil V-strom (suzuki). Ja, vi slarvade och hade inte riktiga mc-kläder på oss och det var jag glad för när vi blev stående i ett väg-bygge.
Först hemma läste vi på datorn och fick veta att huset hade en innergård. Det förklarar det märkliga mitt-partiet.
Vyerna från kullen som numera är naturreservat är fantastiska och gör sig förstås inte på bild så ni får försöka föreställa er det. 
Bilden är lånad här.
Förstora kartan genom att klicka på den. Nr 17 är Hyltenäs kulle. Absolut ett utflyktsmål värt resan. Packa med picknick och avnjut den i paviljongen. Där kan du läsa på om Seaton och hans kulle.

söndag, juli 27, 2014

Bolmsö

Om man startar i Falkenberg och kör till Bolmen-färjan via Smålandsstenar och Reftele, tar färjan till Bolmsö och kör tillbaks till Falkenberg via Ljungby, Simlångsdalen och Halmstad blir det en liten nätt runda på ca 27 mil. Den tog kärleken och jag på motorcykel i början av värmeböljan.
Första stoppet var frukost på Gösta´s i Smålandsstenar. "Någon" tyckte absolut att deras världsbästa budapest-bakelse med inlagda mandariner ingick i frukostmenyn. Jag kan tillägga att han gladeligen kör t o r dit bara för att njuta av en jätte-budapest.
Vajer-färjan till Bolmsö har jag inte åkt sen jag bodde i Reftele för 28 år sedan. När vi kom dit stod termometern på min motorcykel på 34 grader och då vill man inte stå i full mc-mundering i bilkön allt för länge...
Just när vi trodde att vi skulle få vänta till nästa tur bestämde kapten att det gick att klämma in 2 bågar också och vi kunde köra förbi hela kön. Lite tur ska man ju ha. =)
Bilden är lånad här.
Har du vägarna förbi tycker jag att du ska besöka Bolmen och dess omgivningar. På Bolmsö finns badstränder, fiskrökeri, ett och annat loppis och ställen att fika och äta på. Dessutom är det väldigt fina vägar som slingrar sig i sakta mak i den småländska naturen.

fredag, juli 25, 2014

Mattmys

Det är fler än vi som gillar hängmattan. =) Om man dessutom har fått fräscha till sin lilla kropp i Froggens badkar först är det så här härligt att åka rutchkana på den hala bomullsväven.


"Mamma" E är bra på en massa saker. Ta hand om gullungen när mamma arbetar, köra en till någon som har glass och strössel hemma och styra hängmattan så att den inte vickar otäckt.

tisdag, juli 22, 2014

Wheels & Wings 2014


Årets upplaga av Wheels & Wings är över för den här gången. Nu får vi suga på den goa karamellen tills nästa år. =) Lite nya Rocka Billy-kläder planeras redan.
Vi började helgen med ett skrovmål på Mandy´s. Hamburgarna där bara sååå goda och deras Poppers är inte så dumma heller. 
Myggan med sambo och sambons svåger är tidsenligt klädda. Det är Rocka Billy och 50-tal som gäller. Klicka gärna på bilden så ni ser de fina skjortorna som Myggan sytt.
Myggans svägerska, min kärlek och jag är inte sämre. Kärlekens skjorta fick föresten många blickar och beröm hela helgen.
Första dagen är avklarar och vi avslutar kvällen i pergolan. Några myser redan under filtarna, medans andra nöjer sig med raggsockar för att hålla värmen.
 När det har blivit riktigt mörkt är det härligt med levande ljus.
Dag två kunde man förströ sig bland fina bilar hur mycket man ville. I år hade vi ingen bil att cruisa i, men vi tittade på andra som gjorde från det fina Pit-stoppet som ordnats med musik, drickbart och chokladhjul (?).
Innan vi vände kosan hemmåt strax innan klockan 2 svängde Myggan med sambo och jag våra lurviga i en dubbelbugg. Stackars S! Det är inte helt lätt att styra tvillingarna åt samma håll...
 
Vad vore Wheels & Wings utan trevligt sällskap?
Tack för en härlig helg! Jag tycker att vi gör omét.

måndag, juli 21, 2014

Softar 2

Ja, jag vet! En hängmatta är kanske inte en så nödvändig pryl, men ändå. Vi har inte haft någon på flera år, men suget uppstod efter en sk familjematta. 200 kg ska den klara så kärleken och jag kan ligga i den samtidigt. =)
Precis när den var monterad och klar var han inte hemma så jag har invigt den själv. Skugga i stort sett hela dagen och här längre ut i trädgården fläktar det skönt nästan alltid. Och utsikten går inte av för hackor. Mitt absoluta favorit-trädslag för ögat och jag blir så härligt avslapnad och sömnig...

söndag, juli 20, 2014

Softar

Det är så varmt! Vi ligger i skuggan där det
fläktar och betraktar det som är ovanför.
 Björk-te lär vara nyttigt.
 Björk-löv i vinden är sövande.
Grabbarna gillar INTE värmen.
 Rossi härmar oss.
Softar i badenbaden i skuggan.

onsdag, juli 16, 2014

Sommar-sömnad 5 Segelduk

Så blev de klara till slut, taksegel och vindskydd. Redan i höstas beställde jag en hel rulle segelduk från Jonic textil, men sen blev det liksom liggande mellan livet och orken...
Vindskydden har jag sytt till de sidor där det finns armeringsjärn och är lätta att hänga upp med karbinhakar direkt på nätet. Varje del har ett tyngande rör längst ner och är smidiga att rulla upp och knyta ihop om man vill släppa in sol och vind.
Takdelarna är uppsatta med hjälp av flagg-lina och kan dras åt sidan var ruta för sig. Det bästa hade varit att sätta en öljett mitt på varje del så man inte behöver tänka på regnet, men det kom jag inte på förrän jag hade satt upp dem. Det får kanske bli till hösten... Nu ska jag ut och piffa med kuddar, filtar och ljuslyktor för i kväll kommer det gäster. =)

lördag, juli 12, 2014

Pergolan

Sommaren 2010 föddes drömmen om en kroatisk pergola. Sommaren 2012 slet jag som en galning med bla spade och bygget började ta form och förra sommaren köpte vi utemöbler och kunde äntligen börja njuta av en alldeles egen oas. I år köpte vi till några delar till soffan så ALLA kan hänga där och nu börjar vi faktiskt känna oss färdiga.
Välkommen in från gårdsplanen...
 eller från sidan.
 När björnbären vuxit till sig kommer de att skugga skönt.
 Praktiskt och nymålat sideboard som jag gjorde för ett antal år sedan.
När jag fyllde år fick jag finaste kuddarna av syster Yster att ha i däckstolarna.
   
Det gröna förgyller tycker jag. Fågelblomman fick vi av vänner på besök och för
första gången testar jag busktomater på friland. Det ska jag fortsätta med. =)
Fotogenlampa som vi fick i förlovningspresent -06 lös magiskt i mörkret igårkväll
tillsammans med alla ljuslyktor som jag placerat lite här och där.

Några fler segeldukar i taket, mobila vindskydd på nät-sidorna och sen är
vi nog klara. Behöver jag säga att vi är supernöjda? Tjohho!

onsdag, juli 09, 2014

Sommar-sömnad 4 Rocka Billy

Om mindre än två veckor är det dags för Wheels & Wings igen. Precis som förra året väntar vi gäster, min rockabilly-klänning har gått igenom besiktningen, Mandy´s i Älvsered är bokat och vi håller tummarna hårt för att det ska bli samma fantastiska väder som förra året.
Redan efter förra årets evenemang fyndade jag en bit tyg på Tradera som skulle passa perfekt till en Rocka Billy-skjorta till älsklingen. Konstigt att det alltid ska ta sådan tid att sno ihop det. Men men, nu är den färdig! Om någon fortfarande inte trynat i sängen kunde ni fått se den på...
Tyget räckte tyvärr inte till både fram- och bakstycken, men vad gör väl det. För att göra bakstycket liiite mer intressant fick det bli en smal passboal av det mönstrade tyget mellan oket och ryggen.
Tryckknappar med pärlemo, hawaii-tema, orkidéer och pinuppor är absolut detaljer man får upp om man googlar på rocka billy.
Givetvis måste det ju synas vem som har sytt skjortan. =) Nu ska jag försöka få till några nya plagg till mig också, men mer om det en annan dag. Först ska jag köre en långsväng med bågen...

tisdag, juli 08, 2014

Sommar-sömnad uppdatering

När vi åkte till Myggan-land måste vi ju ha kattvakt.  Mammorna och finaste M fixade det åt oss. De bor på gångavstånd, men valde ändå att bo hos oss. Det gillar grabbarna - sällskap precis när de vill. 
E passade på fota lite när M provade de nya kläderna. Solhatten blev nog i minsta laget (eller så sitter den på lite knasigt), annars blev det som jag tänkt. =)
Mammorna lämnade nygjord krusbärsmarmelad med ingefära, kanel och wiskey i kylen och bildbevisen visar att det är våra egna bär. Väldigt god på en bit vitmögelost...
Vi trodde att Max var den elakare och Rossi den gosiga, men när det gäller M är det precis tvärt om. Rossi flyr fältet så fort han hör henne, men Max stannar gärna för lite gos och en och annan godsak (som M vet exakt var de står och hämtar så fort hon kommer).
M har katt hemma också så djurvanan gör väl att hon vet hur man handskas med hårbollar. =) Max tycks i alla fall trivas som en kung.