söndag, juni 29, 2014

Sommar-sömnad 2 haremsbyxor

Lite då och då behöver jag och Myggan kvalitetstid med varandra. Redan när vi var barn hade vi kreativa projekt tillsammans och mamsen har berättat att vi kunde skapa, prata och fnissa i timmar. Jag tror att vi var 5 eller 6 när jag ritade runt Myggan på tyget när hon låg  på köksgolvet, men jag minns faktiskt inte om det blev någon tröja (troligtvis inte). Kanske var det där allt startade... I fredags möttes vi för ännu ett kreativt möte, den här gången på Skroten i Kinna. På min lista fanns skjorttyg, barntyg i trikå, klänning- och blustyger och tyg till en overall a´ la 40-tal. Jag hittade nästan allt jag behövde.
Eftersom M bor i Borås, men befinner sig bland snabba motorcyklar i Holland med sin pappa lånade vi hennes lägenhet (nej, vi har INTE gått igenom alla skåp och lådor och moster har inte fem-essat någonting - nästan). Under lördagens shopping hittade jag tyget som inte fanns på Skroten.
Två tunna sjalar på rean på Indiska har blivit haremsbyxorna som jag så gärna ville ha. Mönstret kommer från ett par som jag handlade i Visby. De blev inte riktigt som jag tänkt mig, men jag suger lite på "karamellen" så får jag se om jag gör några små ändringar...
 
Tack finaste Myggan för kreativa, pratiga och fnissiga
dagar och ett icke-tyst besök på Oliven. =)
P&K

onsdag, juni 25, 2014

Sommar-sömnad 1 omlott-blus

Så fort jag blir sommarledig kommer sy-suget. Så har det varit i flera år nu och inte mig emot. =) I år ska det dessutom bli en del barnkläder har jag tänkt, men först ska det inhandlas lite roliga barntyger... Först ut i år blir en favvo-blus. Jag tror att det är den 5:e i ordningen.
Den här är sydd av en stuvbit prickigt bomullstyg, en rutig klänning, en randig herrskjorta och en enfärgad damblus. Kläderna har jag köpt på Kupans utförsäljning = 5kr per plagg. Det blev dessutom tyg över till en klänning i st 74.
Varför bli smalrandiga tyger så lustiga på bild? Om man syr infodringen på utsidan istället i ett avvikande tyg får man en snygg detalj - om du frågar mig.
En av ärmarna är "tatuerad" med ett påstrykbart tygmärke från Panduro. Eventuellt ska jag brodera en liten textslinga också.
Mina bästaste namnlappar har tagit slut för länge sedan, men jag har återvunnit några från plagg som inte används längre.

söndag, juni 22, 2014

Bonus-barnbarn

När jag plockade fram barnstolen från -92 insåg jag att den sett sina bästa dagar. Jag hann inte sy en ny innan den skulle användas i helgen, men nu är det gjort och M får provsitta den nästa gång hon kommer på besök.
En bit bävernylon från en jack-sömnad och vaxduk från diverse väskor-projekt blev en ny, betydligt fräschare stol. Jag klippte isär den gamla för att enklast få till ett exakt mönster.
Trots att tyget var nytvättat (för säkert 10 år sedan) såg det superäckligt ut. Gult liksom. Bläh! Och inte är det så modernt heller...
Ost-kuddar är smaskens (tyckte även M).
Bonus-barnbarnet har katt hemma också, men är liiite burdus och våra grabbar är ju inte så barn-vana. M är dock inte så ledsen för det för hon kom på att de är mycket mer intresserade av henne om hon mutar dem med katt-godis - mycket kattgodis. Dessutom lärde hon sig fort var hon hittar påsen.
På den här hyllan får det egentligen bara plats en katt åt gången, men med M nere på golvet blev grabbarna ett tight team som gärna trängd ihop sig för att undkomma (snart) 2-åringen.
M & M busar på köksgolvet.
Tjejerna har sagt att det ska dröja innan vi blir morföräldrar, men jag måste erkänna att M är ett litet guldkorn som vi hoppas kommer tillbaks snart. Med någon så självgående, allätande, go och glad, superlätt att natta och som sov i exakt 12 timmar i natt var det en baggis att vara barnvakt. =)

söndag, juni 08, 2014

Hektiska helger!

Här blir det visst inget "garnigt" klart. Suck! Jag har massor av påbörjade projekt, men tiden räcker liksom inte till för att slutföra dem. De härliga långhelgerna som sista tiden har bjudit på har jag visserligen träffat mina stickkompisar som vanligt, men det är så mycket annat som måste bli klart. Vårbruket, ogräs, omdömen, betyg och utvärderingar (i dag har jag läst och kommenterat 240). Bara en och en halv vecka till...
En trött M som ska åka cykelkärra
hem till sängen.
Något som hänt i helgen var däremot väääldigt roligt. Vi - älsklingen och jag - har gjort en angenäm, ny bekantskap. Vi är ju inte morföräldrar på riktigt, men eftersom en av döttrarna är tillsammans med goa J som har en dotter kan vi ju låtsas lite. I lördags kom de med frukostfrallor och idag blev det korvgrillning till kvällsmat. Även om mörkmuskiga älsklingen fortfarande hålls liiite kort verkar det som om hon har godkänt oss och grabbarna och snart, snart ska hon vara här utan mammorna. Tjohoo!