söndag, mars 30, 2014

Spinnet

1882 startade Habo spinneri, ca 30 år senare var det Habo-filten som var den stora produkten och långt senare färgades kläder där. Exakt när Spinnet stängdes vet jag faktiskt inte, men jag vet i alla fall att familjerna som grundade det sålde 1966... Idag kan man hyra Spinnet för olika evenemang, där finns fik (Tatuerade älgen) och loppis och där pågår olika kreativa aktiviteter.
I helgen var det ABF som hyrde lokalen för att inspirera och visa vad man kan göra på olika kurser. Syster Yster ska hålla kurser i gaffelvirkning och virkning och vi hjälptes åt att visa hur det går till. Här syns Myggan bakom försäljningsbordet.
På bord #2 hade vi bullat upp med gafflat och virkat. Myggan sa innan att vår del i Spinnet skulle vara den mest färgglada på hela bygget och jag tycker att vi lyckade riktigt bra.
Här sitter Myggan i lugnet före stormen. Klockan 10 öppnades portarna och sen hade vi i stort sett full runt bordet i 5 timmar. Kvinnor i blandade åldrar prövade att gaffla och pratade om mormorsrutor och virkade koftor, sjalar, vantar och annat. Vi var helt slut efteråt, men så himla roligt! Det här skulle man göra på heltid...

fredag, mars 28, 2014

Mer förvaring

Väskor och kassar är packade med Frisky Frog´s Bod och virkade alster och i eftermiddag går bilen norrut. Ikväll blir det garanterat fredagsmys med syster Yster och Raggmunken och imorgon hoppas jag att folk hittar till gamla Spinnet i Habo.
Lite mer förvaring har det blivit (det går ju inte ann med bara grodor) och tanken är att de ska finnas i Boden även i fortsättningen.
Den uppmärksamme ser att jag precis som Myggan har gjort dem i enkel lappteknik. Klart att jag vill härma syster för hennes är ju så himla fina. Fast Myggan har mer tålamod och syr ihop smala, smala remsor till ljuvliga förvaringar... Ses vi imorgon?

söndag, mars 23, 2014

Grodor för förvaring

Nästa helg ska jag hjälpa syster Yster "hemma" i Habo. Det blir en inspirationsdag för ABF och Myggan hoppas att haboborna ska bli intresserade av virkning, vanlig och gaffelvirkning. Jag har laddat stora kassar med virkade alster och vallat virknålar och gafflar lite extra. Kom dit vettja om du är i närheten av Habo.
Tanken är också att vi ska kunna sälja från våra butiker. Min har varit lite utsåld-tom så nu går bla symaskinen varm. I veckan gjorde jag förvaringspåsar. Det var dragkedjorna som inspirerade till grodor och när man gör grodor får man lov att frossa loss i gröna tyger. Tjohoo! För att få lite utstående ögon sågade jag knappar av en ene-kvist så de luktar gott också. =)

lördag, mars 15, 2014

Ask, box, låda, skrin...

Mina små 4:or börjar läsåret med att göra fyrkantiga burkar med lock. Sen kan de - om de vill - utveckla tekniken och göra lådor i valfri storlek. Gissa om de ger mig inspiration. Det är faktiskt lätt att bli lite beroende. Tekniken är ganska enkel och storleken går att variera i det oändliga. Vilken tur att jag måste göra några som inspiration i slöjdsalarna. =)
Med fina servetter och decoupage blir de superfina.
En liten blond Molly gjorde förlagan.
Den här är inredd med fack för thépåsar.
Härliga Jehona inspirerade med sin låda.
Ännu en fin thélåda med servett som decoupage.
Pet-noga Adam håller på med en liknande till sin mamma.
Mer thé-låda (jag måste ju ha en i varje sal).
Elias gillar bets och gjorde förlagan till denna.

Tillägg: Vill man ha en arbetsbeskrivning på dessa enkla
lådor är det bara att skicka en förfrågan till min mail.

söndag, mars 09, 2014

REA i Frisky Frog´s Boden

Tanken är att det ska bli lite nytt bland förvaring i Boden
så nu rear jag ut de förvaringspåsarna som är kvar.
Kolla in i Frisky Frog´s Bod om du är intresserad.

onsdag, mars 05, 2014

Sockor #8

I Vrigstad lyckades jag knåpa ihop sockpar #8. Enkla sockor i slätstickning och resårstickning 3 räta och 1 avig maska.
Konstigt att det ska vara så svårt att fota stickningar som är röda. För att få det röda garnet att räcka fick det bli häl, tå och skaft i en självrandande färg.
Som vanligt har jag inte gjort jättelånga skaft. Det passar liksom inte mig  - även om syster Yster tycker att jag bara ska sticka knäsockor...
Garn: 114 gram Raggi
Stickor: 5
Mönster: Tå-upp
Storlek: 40

söndag, mars 02, 2014

Vrigstad

Så var vårens stickhelg i Vrigstad över och vilken helg det blev! =) Finfina goodiebags, massor av nya och gamla stickbekanta, god mat och dryck och Magasin duett. Tack än en gång fina Emma och Barbro!
I IM-gården´s butik kan man handla Fair Trade. Jag fick bla med mig ett måttband hem som påminner om grabbarna. Här är det Max som spanar in vad jag har köpt.
Jag har ju tänkt att jag ska hålla nere på garn-inköp (i år också), men lite kan det ju få bli. Av Petra köpte jag svart Supersoft och svart Silkbloom Fino till ett par virkade vantar. Det blev också den härliga tidningen pompom och jag föll pladask för tröjan på omslaget. Grinasco´s Kid Seta ska föreviga den kärleken. =)