söndag, januari 27, 2013

Hälsa på hos Max

Ni vet hur det är när man har bebisar. Man tar massor av kort och vill att alla ska titta. Men, nu var det ju faktiskt så att detta främst är en slöjdblogg så vår bebis får helt enkelt sin egen blogg. 
Titta gärna in hos Max om du är nyfiken på vad han
har för sig. I högra spalten hittar du en direktlänk.

onsdag, januari 23, 2013

Färgglatt

Min senaste virkning/stickning är inspirerad av Astrids mönster i 
Allt om handarbetes Stickmagasin.
Jag är snart klar. =)

söndag, januari 20, 2013

På väg

Idag ska jag hålla kurs för ett gäng ungdomar på 4H. Nåltova stod på önskelistan och eftersom det är ett tag sedan jag undervisade i textilslöjd ska det bli riktigt roligt. =) Vilken tur att jag har hållit i liknande kursen tidigare för det var bara att plocka fram materialet från förrådet. Gillar när det inte behövs dagar av förberedelser. 
Lite packande till, sen åker jag. 

lördag, januari 19, 2013

Stickning i Vrigstad

Såg hos Emma att det fortfarande finns plats kvar 
Jag, syster Yster och mamsen ska dit.
Ska du?

tisdag, januari 15, 2013

Mönster till Liisa

Mönster till Liisa-tröjan finns att köpa i 

måndag, januari 14, 2013

Till salu

Nytt i Frisky Frog´s bod.

fredag, januari 11, 2013

Ponchonett X 2

Kolla in mina fina kollegor! Karin i lila är en mästarinna i so-ämnena och Lotta som är så fin i rött är drottning över hem- & konsumentkunskap. Egentligen stickar jag inte på beställning, men när så goa tjejer ville ha varsin ponchonett kunde jag givetvis inte säga nej. =)
Båda två är stickade i Marks & Kattens Alpaca och så när som på någon meter gick det åt 300g (6 härvor). Mönstret finns här.

måndag, januari 07, 2013

Råttan

När jag hade tröttnat på att leta efter mina strumpor som en viss rödhårig herre bär omkring över i huset bestämde jag mig för att fixa honom en råtta.
Kroppen är stickad i mörkgrått Puddel på stickor 8 så det gick snabbt. Tillägg: 16 maskor rätstickning i lika många varv. Svansen är virkad i Eskimo och öronen är också virkade. Till dem har jag använt ett restgarn som jag inte riktigt vet vad det är för något.

Om den blev godkänd? Tydligen perfekt i storlek för han "dödar" den så ofta han hinner. Mammas blivande rått-jägare. =)

torsdag, januari 03, 2013

Vimplar

När syster Yster bloggade sina fina julstrumpor gjorda av gamla juldukar fick jag en idé. Jag har en lång radda vimplar som jag brukar hänga upp när det är födelsedagsfirande, men vill ha en som passar till jul också.
Jag hade turen att besöka Kupan när de hade 50% rabatt på alla julsaker så jag fick en jättehög med finfina juldukar för 3 tjugor.
65 vimplar på ett grovt jutesnöre räcker runt 3 väggar i köket. Det blev en massa tyg över så jag kanske gör en radda till...