söndag, december 30, 2012

Sock-par #2 och #3

- Hur många ska du gör egentligen? undrade kärleken. Jag har ju bara gjort 3 par. Min önskan har varit att jag skulle bli lite sticka-sockor-biten och efter 3:e paret kan jag säga att det faktiskt är ganska kul. Vad som inte är lika kul är att stick-tiden numera bestäms av en viss rödhårig liten kille som gillar att sova precis under hakan. Och jag som hade så många "stickiga" planer för det här jullovet...
 
Jag har fortsatt att sticka min variant på tå-upp-sockar i Järbos Raggi. Det varma, goa garnet finns i hur många färgvarianter som helst. =)

torsdag, december 27, 2012

Möss i julgranen

För ca 18 månader sedan var jag på Granngården för att handla växter. Framme vid kassan fanns det en stor burk med kattleksaker och jag köpte 6 möss som jag tänkte skulle vara fina i julgranen, men när julen kom hade jag glömt bort de där mössen. Visste mitt undermedvetna redan då att vi skulle bli kattägare igen? Lite konstigt för Max var inte precis "planerad". Han är ju en liten "sladdis" som vi liksom snubblade över...
Det var lättare att komma ihåg dem i år. Klart att det måste finnas möss i julgranen om man har katt, men på behörigt avstånd förstås. =)
De randiga mössen som jag köpte först har fått sällskap av 6 lurviga som jag inte kunde motstå häromdagen när jag handlade kattmat. De passar fint till våra pastellfärgade kulor.

söndag, december 23, 2012

God Jul

Alla dessa härliga, kreativa människor som publicerar allt  fint de gör på sina inspirerande bloggar - vad skulle jag göra utan dem? Även om jag inte kommenterar allt ni gör så läser jag massor varje vecka. Och vad vore min blogg utan er som läser den? Alla dessa fina kommentarer jag får som värmer både själ och hjärta. En bamsekram och kärlek till er alla med en önskan om en riktigt...

söndag, december 16, 2012

Domherrar

De senaste fredagarna har bjudit på mysig stickning hemma hos stick-kompisar och i fredags var vi hos någon som gillar domherrar! Jag kunde liksom inte låta bli att göra en passande stickpåse till värdinnan. =)
Tyget är egentligen en kökshanduk som jag köpte billigt när julen var över förra året. Typisk bra-att-ha för man vet aldrig när sånt kan komma till användning.
Det blev en liten, lagom påse för en vant- eller sockstickning med rött linnefoder. Tack snälla M för allt gott!

fredag, december 14, 2012

Max

Kan inte låta bli att visa vår lille Max. Han tar en väääldigt stor del av vår tid, man kan liksom inte låta bli. Det är mycket roligare att busa och gosa med honom än att ta tag i alla måsten. Föresten, lille och lille. I kattböckerna står det att en kattunge bör öka ca 100 gram i veckan. Max har ökat 170 gram på den första veckan han har varit hos oss och väger nu ca 600 gram. Oupps! Min gissning är att han har fått för dåligt med mat innan han kom till oss och nu tar igen det. Har vi tur planar det ut. Om inte får vi en monster-katt så småningom. =)
 
Så här gott sover han framför kaminen. När han blir för varm hasar han ut på parketten som är svalare. Med tanken på magen är han nog ny-matad på den här bilden.
Han sover bäst precis under hakan på någon - nära, nära. Här har han fått sällskap av någon som också gärna sover middag.
Hittar han ingen haka att sova under tar han näst bästa platsen - uppe på någon som ligger stilla och värmer så gott.
Den senaste sovplatsen har han hittat bland mina garn. Pappkassen han sover i här är så liten att han precis får plats.
Är man baby måste man ha en egen baby-filt. Fleece och flanell blir så gosigt så. Han är nästan helt omöjlig att foto när han är vaken. Tyckte han var så söt när han äntligen lyckats ta sig upp dotterns ryggsäck, men av 15 möjliga satt han bara nästan still på det här.

tisdag, december 11, 2012

Sock-stickning äger

Njaee... det är väl att ta i, men faktum är att just nu är det faktiskt liiite roligt att sticka sockor. I och för sig använder jag Järbos Raggi som går fort att sticka med, men ändå. Min önskan är ju att jag ska bli riktigt biten av det här, men vi får väl se.
Det är så himla praktiskt med själv-randande garn! Ca 150 gram gick det åt till dessa halvlånga. I fortsättningen tänker jag nog bara göra korta. Då slipper jag en massa garn-slattar i lådorna.
För övrigt har jag lånat lite böcker av katt-experten som jag tänker läsa noga. Jag ska bara stöka undan betygen, gosa lite med Max, hänga tvätt, fixa diskmaskinen och kanske sticka lite på nästa sockpar...

torsdag, december 06, 2012

Tillökning

Innan vi fick barnen hade vi katt. Först hade vi jätten Magnum som tyvärr blev överkörd. Sen blev vi med Astrid. Astrid var nästan rädd för sig själv och gick sällan ut, men när jag låg på BB första gången gick hon ut och kom aldrig tillbaks. Sen hade vi världens finaste minigris när tjejerna var mindre, men inga katter - tills nu.
Får jag presentera Max (Biaggi). Max hittades i en tom ladugård tillsamman med sina 2 syskon. En av ungarna fick avlivas omgående, men Max och hans syster har "nappats" och mår bra nu. Mannen bestämde omgående att hanen skulle flytta hem till oss. Vi gissar att han är ca 5-6 veckor så än är han en bebis. En bebis som mest äter, bajsar, busar lite och sover långa stunder vid kaminen.
Nej inte är han någon skönhet med sina skelande ögon, men ganska charmig. Går på låda, kommer när man kallar och är väldigt sällskaplig. Pappan ska vara långhårig så vi hoppas att vår lille Max behåller sin lurviga päls när han blir större också.

söndag, december 02, 2012

Liisa-tröjan

En köpt owersize-tröja som jag gillar inspirerade till att vilja sticka en egen. När jag såg finaste Ullfull´s Boxy visste jag att det var dags, men när jag skulle köpa mönstret ville paypal inte godkänna mitt kort. =/ Vilken tur, för nu har jag gjort ett alldeles eget mönster. Kanske lägger jag ut det så småningom...
Tröjan är döpt efter goa Liisa som har förgyllt vårt stickevent 2 år i rad. Hon är en hejare på Jeaba-färgning och är en härlig bekantskap. =) Det turkosgröna garnet färgade jag förra året till en sjal, men det har blivit liggande. Plötsligt talade om för mig att det skulle bli något tillsammans med ett brunt garn.
Det gick åt ca 220g brunt, 2-trådigt garn från Ullcentrum och 170g turkos-grönt, (Jeaba-färgat) 2-trådigt Kampes.
Helt utan form döljer den alla skavanker såsom bildäck, ölmage, änglavingar och annat. Tjohoo älskling, vart ska du cykla?