tisdag, januari 31, 2012

Ännu en dotter

Innan jul fick jag en hel hög julklappar/avskedspresenter av min goa kollega M. M är kompis med Christina Edursdotter som tillverkar massor av fantastiska produkter. Jag vill ha dem alla! Själv köpte jag finfina röda pulsvärmare när jag besökte hennes butik på Liseberg i julas. M hjälpte Christina med försäljningen och köpte ett par torgvantar till mig. Jag valde mellan dem lääänge, men tog de röda till slut. Tänk vad hon känner mig väl. =) Nu har jag båda!
 Visst är de fina?

Eftersom jag inte har någon blå sjal som matchar fick det bli en. 200 g Drops Alpaca och lite Kid silk blev en rejäl sjal att svepa om axlarna när den viner runt knutarna.

söndag, januari 29, 2012

Ögongodis

1 februari fyller min förstfödda 20 år (vart tar tiden vägen?).  Det är pga av henne det är lite tyst här på bloggen för det är fullt ös i "verksta´n". Vad jag gör får ni se en annan gång.
Så länge får ni se mina godisbollar som jag köpte på Strikk i fredags. 5 härliga Crazy Zauberball som ska bli en tunika eller en tröja. Det är min svägerska som inspirerat mig med sin fina slipover i en annan färgskala. Kanske blir det en Still Light Tunic...

måndag, januari 23, 2012

Och vinnare är...

Jag stoppade alla 85 bloggläsare som ville vara med och fira med mig i en av mormors 70-talsmuggar. När vi var hos Mumme som vi kallade henne kunde man få varm choklad med vispgrädde i dem. Jag använder dem fortfarande till denna ljuvliga dryck och tänker på henne...
Lillebrottar´n fick dra lotten...
 med kommentaren från Birgitta (som inte har blogg). Grattis!
Vinsterna som skickas till dig:

Sjalnål, strumpstick-hållare, stickpåse och stickmarkörer.
Tack alla fantastiska bloggare och ickebloggare för värmande och inspirerande 
kommentarer! Så många härliga nya (för mig) bloggar jag har upptäckt.
Hurra för det!

söndag, januari 22, 2012

Wohooo

Så kom det äntligen snö till grodlandet. Förutom ett fjärdedels dygn med liiiiite snö i december är det vinterns första. Det började lagom till 11-kaffet i går och sen vräkte det ner flingor stora som falukorvsskivor hela dagen. Tyvärr steg tempen senare på kvällen, men jag håller tummarna för att det blir kallt och klart innan allt har smällt bort. Jag älskar snö och hoppas att den blir kvar lääääänge.
 Blå timmen igår passar bra till den blå stickningen jag håller på att avsluta...
Glöm inte att tävlingen nedan är öppen söndagen ut.

lördag, januari 14, 2012

150 000

Så många och några 100 till är det som har besökt min blogg. Det är ju superkul! Värt att fira om ni frågar mig och varför inte med en tävling. Lämna en kommentar här senast den 22 januari så är du med i utlottningen av ett paket med...
 
något till strumpstickningen,
 något att ha i stickningen,
 något att ha på det färdigstickade
och något att lägga stickningen i.

Om du inte har någon blogg går det att vara med ändå. Skriv bara med din mailadress i en anonym kommentar. Tack snälla alla som tittar in här och alla ni som lämnar härliga, uppmuntrande kommentarer. Lycka till!

söndag, januari 08, 2012

Gult är fult

Jaha, då är det över för denna gång - jullovet. Det har varit härligt slappt och jag har ägnat mig åt att samla energi genom stickning, klädsömnad, god mat, träffat härliga människor och tittat på mängder av filmer, bla de 8 Harry Potter-filmerna. =)
Mycket av det jag gjort är inte klart än, men öronlappsmössan är färdig i alla fall. Mannen var snäll och ställde upp som modell, men han bedyrade att han INTE vill ha mössan. Jag har inte bestämt än om jag vill heller.
Det regnbågsfärgade garnet är Samo Palett från Marks & Kattens som jag fyndade på Tradera. Mycket lättstickat garn som randar sig så fint. Vilken tur att jag fyndade 2 nystan när det bara gick åt 1 till mössan. Då har jag ju 1 kvar att njuta av.
Det krulliga på insidan är Hemtex variant på Drops Puddel. Inte helt lättstickat, men väldigt "pälsigt". Jag funderar på att sticka kuddfodral att ha i soffan av det garnet.
Nu satsar jag 120 km/tim för de sista veckorna i Kungsbacka kommun innan det är dags att "flytta hem".

måndag, januari 02, 2012

Nyårs-blåsa

Det nya året inväntades med nya och gamla vänner och det blev en trevlig tillställning med god mat, raketer och många skratt. Jag ville ha en liten svart, men till slut blev det en tunika i nya favvomönstret. (Förbaskat svårfotograferat i vintersol!)
Tyget symaskins-broderade jag på julpysslet hos "lilla" svägerskan 2010 och var egentligen tänk för något annat, men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Broderierna är fjärilar i lila, grå och gröna nyanser som fladdrar lite här och där. På framstyckets axel.
 På bakstyckets axel.
 På bröstet.
 På ärmen.