måndag, maj 30, 2011

Presenter 3

Sjalen i 2-trådigt Kampes kändes inte som jag så jag beslöt att ge bort den till en vän när hon fyllde år. A bär ofta rosa och är jättesnygg i det så det kändes självklart att Polkagrisen skulle bli hennes.
Det rosa/lila-melerade garnet är också Kampes och är handfärgat av Garnpaletten.

Jag vélade länge om hur kanten skulle se ut, men beslöt till sist att det fick bli en volang. Ett omslag mellan varje maska vartannat varv 2 ggr resulterade i mängder av maskor och en riktigt vågig volang. Grattis A!

fredag, maj 27, 2011

Presenter 2

I ett godisfritt påskägg fick jag en kul present som jag glömt att blogga. Syster Yster hade hittat den här lilla godingen. En till att sätta i grodskåpet tänkte jag, men allt är inte var det ser ut att vara.Det visade sig att det var ett måttband. Så praktiskt - och urgullig! Tack snälla!

onsdag, maj 25, 2011

Presenter 1

Den 23 maj är min och syster Ysters dag. Jag måste säga att jag gillar att bli äldre, var ålder tycks ha sin tjusning och jag vill inte vara 20 igen. Dessutom får man presenter om man skött sig. ;) Garn, musik och ett trevligt presentkort... och en jätte-bärfis som lilla hönan gjort. Jag tänker båtlacka den i många lager och ha den ute i trädgården. Tack snälla, ni är bäst!!

torsdag, maj 19, 2011

Yatzy

Jag avskyr att spela spel! Det kan ha något att göra med att papsen har vinnarskalle och han hade svårt att låta oss vinna när vi var barn. Jag har inte ens gillat att spela spel med barnen och har verkligen fått tvinga mig till att delta i Fia med knuff, Trivial Pursuit, Svarte Petter och annat...Om det inte gäller Yatzy. Det är vad jag kallar spel det! För ett tag sedan såg jag ett trädgårds-yatzy i en leksakstidning. Vilken bra idé och ett bra skolslöjdsprojekt tänkte jag och var bara tvungen att testa. Stora tärningar - 4 X 4 cm - i furu som jag slipat av hörnen på, betsat i goa färger och så gjorde jag prickarna av möbelspik i mässing. Gissa om jag ska spela på stranden i sommar, bara jag kan tvinga någon att vara med...

tisdag, maj 17, 2011

Lördagsutflykt = energikick

I lördags var det dags, vi styrde kosan norrut mot Tant Kofta och hennes öppna Koffert. Favvostickerskan K, jag, syster Yster och góa svägerskan M njöt av solvärmen i växthuset, nybakade bullar, fantastiska garn och härliga Tant Kofta. Koftan hann slå sig ner en stund och berättade om sin koftstickning innan det kom fler kunder för det var en strid ström av kunder som var lika förtjusta som vi. Kolla in den snygga gröna i bakgrunden!Bästaste syster Yster tog tåget till Götet där vi plockade upp henne innan vi körde de sista milen till Valler. Gissa vem som är vem. Mina fynd! 2 härvor sockgarn i lila/militärgrön/mullvad-färg, en härva superrosa mohair-merino och en härva alpacka-silke i färgen Nyponros. Blandade jag ihop garnsorterna nu? Det sistnämnda håller hur som helst just nu på att omvandlas till en sommarsjal... Tack tjejer för den härliga energikicken - man blir glad av bara tanken - och tack Koftan för att du öppnade din koffert.

söndag, maj 15, 2011

Cajsa Cat

# 3 blev Cajsa Cat. Cajsa är en naturälskande tjej som kryper omkring i det gröna och upptäcker all växtlighet som skjuter fart nu. Kanske att hon - precis som jag - har en liten bonde inom sig. =) Imorgon gör hon samma resa norrut som Klas och Jan för att glädja någon annan. Själv tar jag lite ledigt från katt-virkningen för att ägna mig åt andra projekt, men jag skulle fortfarande vilja ha hjärtekatt-virkning här hemma med likasinnade. Men men, det får nog vänta tills efter midsommar. Först ska vi klara av student, skolavslutning, nypotatis med sill och ...
Bli en Hjärtekatt-virkare du också.

torsdag, maj 12, 2011

Jan Jamare

# 2 är en coolare kille än # 1, Klas Katt. Får jag presentera Jan Jamare som lufsar omkring utomhus, ser sig om och funderar. En liten tänkare kanske, eller en blivande knutte? Hur som helst ska även Jan åka norröver till någon som behöver honom bättre än jag.
Bli en Hjärtekatt-virkare du också. =)

söndag, maj 08, 2011

Klas Katt

# 1 är klar! Klas Katt är en nyfiken liten pojk som for omkring som ett yrväder i trädgården när jag skulle fota honom. I veckan åker han norröver och jag hoppas verkligen att han kan sköta sig när han ska flytta hem till ett hjärtebarn.
Bli en Hjärtekatt-virkare du också. =)

söndag, maj 01, 2011

Är det sant?

Det är lite overkligt och svårt att tro, men årets stickevent hos Risbrogäddorna är redan fullbokat. Väldigt, väldigt hedrande och väldigt, väldigt kul! Nu vill vi att sommaren går fort och att det snart är dags. =)