måndag, augusti 31, 2009

Röd-topp

Någon har fått rött hår...

lördag, augusti 29, 2009

Lördag morgon

Lördag morgon var tidigare sovmorgon för mig, gärna till 10. Nu är det slut med det. Oftast vaknar jag vid den tiden när väckarklockan ringer på vardagarna (5.20) och är klarvaken. Ingen mening med att ligga kvar och snurra så jag smyger upp och får några timmar i ensamhet. Och, det är då jag tittar in hos alla er och era fantastiska bloggar. Det är nämligen näst intill omöjligt att hinna med bloggarna på vardagarna. Pga att jag pendlar med tåg varje dag blir det inte många timmar kvar på kvällen och den stunden det blir ägnar jag helst åt stickorna.
Just nu drömmer jag om de här.
Finns på Bokus.

onsdag, augusti 26, 2009

Ful-onsdag

På onsdagar har jag textilslöjd mellan 8 och kvart över 9. Sen har jag ingenting förrän konferenstiden kl 14. Under mitt långa "hål" tänker jag passa på att förbereda, ev fixa med elevarbete och kanske smycka salarna lite. Idag blev det instruktioner med bilder och text för att sy ett ful-monster till 6:orna. Och så bidde det en liten grön och argsint Snoris.

fredag, augusti 21, 2009

Fredag

Hur fort kan veckorna gå egentligen? Det är ju fredag stup i kvarten. Men, igår började äntligen eleverna så nu ska det väl bli ordning på torpet. På terminens första planeringsdagar känns det bara som om man surrar omkring och inget vettigt blir gjort. Det blir liksom mer fart på det hela när det blir som vanligt. Vi har mjukstartat med diverse sociala aktiviteter, men nästa vecka blir det lektioner. Längtar...

Lilla hönan - som är lika lång och tung som jag och kanske inte är min lilla höna längre - beställde en glad-sjal. När mamsen var här handlade de garn till var sin. Mamsen tog blå-gröna nyanser och hönan tog färger hon gillar och så randade vi dem här. Hon ville inte ha den så stor så den gick fort att virka. Jag tycker att hon gjorde ett bra färgval.

Nu är det dags att njuta av fredagskvällen. Havskräftor med äkta, hemmagjord aioli och lite stickning. Kan det bli bättre?

Har du sett att det blir stick-event?

söndag, augusti 16, 2009

Stick-café

Jaha, då var man tillbaks på jobbet. Ganska skönt om ni frågar mig. Jag gillar nämligen det jag arbetar med, kollegorna och alla härliga elever. Dessutom är detta mitt första "riktiga" läsår och det är jag, bara jag som planerar mina lektioner. Jag behöver inte ta över ärvda elevuppgifter som jag inte kan styra över. Tjohoo, vilket år det kommer att bli! Sista dagen på ledigheten bjöd jag in till stickcafé. Kicki och Maria kom och förgyllde min dag. Det blev härliga sticktimmar även om min stickning är ett måste-projekt som inte inspirera ett dugg (ni ska få se när jag är klar). Vi började utomhus, men när regnet kom var det bara att knalla inomhus. Tack för sylten tjejer! Nu är ostkaka ett måste... jammi.
-
Har du sett att det blir stick-event?

tisdag, augusti 11, 2009

Stick-event

24-25 oktober blir det stick-event i Gamla Köpstaden
ca 1 mil söder om Varberg.
Vill du vara med eller veta mer, kolla här.

måndag, augusti 10, 2009

Disktrasor

Disktrasor är det perfekta projektet när man vill pausa från större arbeten. Jag virkar eller stickar mina trasor med ca 2 nummer större virknål eller stickor än vad som rekommenderas till garnet. Jag föredrar bomullsgarn av alla de sorter, men jag tror att det funkar med lingarn också. Ju mer man tvättar trasorna ju bättre uppsugningsförmåga får de.
Dessa trasor har jag virkat till en härlig kollega. Eftersom jag inte vet vilken färg hon har i köket fick det bli ett flerfärgat garn - Cotton 8 - från Holland. Att bara virka fasta maskor tar för lång tid och stolpar tycker jag blir för glest så jag gör halvstoplar på varje varv med en kant av fasta maskor runt om.

fredag, augusti 07, 2009

Stickcafé

Än hinner jag baka extra kakor om du vill
komma på mitt stickcafé.

onsdag, augusti 05, 2009

Helgmys

I fredags lämnade jag och mannen i mitt liv hönorna hemma och drog norrut. Wohoo! Missförstå mig rätt - jag älskar mina avkommor, men jag tror att vi vuxna behöver barnfritt lika mycket som de behöver föräldrarfritt ibland. Weekend hos syster Yster och Raggmunk (också barnlediga) blev ett trevligt avbrott. Fredag kväll - god mat på Piren i Jönköping och lördag - torghandel i Jönköping, sömnad i trädgården och ljuvligt grillade lammkotletter med goda tillbehör och gott vin.
På söndagen körde mannen till Linköping för att spana in roadracing på 2 hjul och jag och syster Yster passade på att plocka några liter blåbär, äta lunch med mamsen och papsen och så det vi träffats för att göra. Andra söndagen i september är det Allmogemarknad i Jönköping och vi har fortfarande mycket kvar som ska tillverkas. Nu är i alla fall 10 käpphästar klara. Vi sydde också förkläden och "hucklen" till oss själva. Man måste nämligen vara tidsenligt (ca 1850-tal) klädd.
Se så flitig hon är. Jag erkänner att jag var tvungen att titta 2 gånger för att se om det var jag eller "den andra"... Symaskinen löste problemet för min är vit. *fniss*

P&K och tack för en kanonhelg! Den var välbehövlig...